37 yıllık kült filmin ikincisi neden hâlâ çekilmedi?

Klasiğin hayranları devam filmine bel bağlamıştı

Labirent 25 milyon dolarlık bütçesine rağmen gişede sadece 35 milyon kazanabilmişti (Henson)

1986 yapımı Labirent (Labyrinth), eleştirmenlerden aldığı kimi olumlu kimi olumsuz eleştirilere rağmen zaman içinde kendi takipçi kitlesini kazanarak kült bir klasik haline gelmişti.

Kamera arkasında Jim Henson, George Lucas ve Terry Jones'u bir araya getiren fantastik müzikalde, efsanevi müzisyen David Bowie de Goblin Kral Jareth rolünü üstlenmişti.

Yönetmenden açıklama geldi

Labirent'te Jennifer Connelly'nin canlandırdığı genç Sarah, Goblin Kral'dan yanlışlıkla üvey kardeşi Toby'yi almasını dileyince çarpık bir peri masalı dünyasının içine çekilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin hayranları 37 yıl sonra gelebilecek devam filmine bel bağlamışken yönetmen Scott Derrickson, kült klasiğin ikincisinin neden hâlâ çekilmediğine açıklık getirdi.

Doctor Strange ve Siyah Telefon'un (The Black Phone) yönetmeni, Mayıs 2020'de Labirent 2'yi yönetmek üzere imza atmasının üzerinden üç yıl geçtikten sonra, devam filmiyle ilgili talihsiz bir güncelleme paylaştı. 

ComicBook.com'a konuşan Derrickson, "Neler olduğunu bilmiyorum" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

Senaryoyu hiçbir zaman stüdyonun yapmak isteyeceği bir noktaya getiremedik ama üzerinde yaptığımız çalışmadan çok gurur duydum. Ve ticari olarak uygulanabilir bir şeye dönüştürmenin çok zor olduğu bir proje çünkü o kadar yaratıcı ve gerçeküstü ki ucuza yapılmasına imkan yok.

"Gurur duyuyorum"

Filmin aynı zamanda "cüretkar" ve "farklı" olduğunu olduğunu vurgulayan Amerikalı yönetmen şöyle dedi:

Stüdyonun kar elde etmek için yeterli ticari değere sahip olduğunu hissetmesi zor bir film. Bu yüzden çetin ceviz olduğunu düşünüyorum ama size söyleyebileceğim tek şey, yaptığımız işten gurur duyduğumdur. Aklımızda kesinlikle harika bir film vardı.

Bowie'nin yerini kim doldurabilir?

Labirent'in devam filminin çekileceği haberi kült filmin hayranlarını mutlu etse de, 2016'da hayatını kaybeden Bowie'nin izinden hangi aktörün gidebileceği ve aynı seviyede büyüleyici bir performans sergileyebileceği tartışmalarına yol açmıştı.


Independent Türkçe, comicbook.com, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU