One Piece'in yaratıcısının kuralı Netflix dizisini felaketten kurtardı

Netflix, manganın yaratıcısının en büyük prensibini neredeyse çiğniyordu

Netflix, One Piece'in ikinci sezon onayını aldığını geçen hafta duyurmuştu (Netflix)

Netflix'in One Piece uyarlaması, kaynak malzemesine son derece yakın kaldı. Canlı aksiyon dizisi, popüler animenin en büyük kurallarından birini çiğnemeye çok yaklaşsa da bunu yapmamış olması onu daha da keyifli hale getirdi.

Eiiçiro Oda'nın yazdığı ve ilk olarak 1997'de yayımlanan manga serisi One Piece'in şu an itibariyla toplam 106 cildi bulunuyor. 

Asla çiğnenmemesi gereken kural

Seri aynı zamanda 1999'da, halen yayımlanmakta olan One Piece animesiyle televizyona da taşınmıştı. Netflix de yaklaşık üç hafta önce, şimdilik bir sezonu bulunan One Piece'in canlı aksiyon uyarlamasını izleyiciyle buluşturdu.

One Piece farklı medya formları arasında köprü kuran geniş bir dünya yaratmış olsa da Oda'nın hikayesi için hâlâ bazı önemli kuralları var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kurallardan biri de One Piece'in Hasır Şapka Korsanları arasında asla romantik ilişki yaşanmaması. Netflix'in uyarlaması söz konusu olduğunda, korsanları birbirlerine aşık etmek çok cazipti ve Oda'nın kuralı neredeyse çiğneniyordu.

Nihayetinde, Netflix'in canlı aksiyon One Piece'i Eiiçiro Oda'nın kuralını bozmadı. Dizi, Hasır Şapka Korsanları arasında gereksiz aşklara yer vermedi. 

Netflix, One Piece'i yeni bir izleyici kitlesiyle buluşturuyor olsa da izleyicilerin büyük bölümü önceden manga ve animenin hayranı. Bu nedenle hikayenin iyi bir neden olmadan değiştirildiğini görmek istemiyorlar.

"Akıllıca bir risk"

One Piece, ilk sezonda Oda'nın kuralını çiğnemeye çok yaklaşmıştı. "Korsanlar Geliyor" adlı 4. bölümde Usopp ve Kaya'nın öpüştüğü bir sahne bulunuyor. Ancak Kaya, Hasır Şapka Korsanları'ndan biri olmadığı için Netflix'i uyarlaması neyse ki Oda'nın kuralını bozmadı.

Usopp ve Kaya öpücüğü felaketin kıyısından dönmüş olsa da eleştirmenler bunu, "One Piece izleyicilerinden olumlu tepki alan akıllıca bir risk" diye nitelendirdi.

Hâlâ zirvede

One Piece, 11-17 Eylül haftasında Netflix'in İngilizce dizileri arasında zirvedeki yerini koruyor. Dizi, yayımlanmaya başladığından bu yana yaklaşık 48 milyon izlenme sayısına ulaştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU