Netflix'in "One Piece" tweet'i tepkilerin fitilini ateşledi: "Luffy mürettebatına ödeme yapardı"

Yayın platformunun sevilen dizisini tanıtma girişimi fena halde ters tepti

Serinin hayranları, animelerin canlı aksiyon uyarlamalarının "lanetini" kırdığı için One Piece'e övgüler yağdırıyor (Netflix)

Netflix'in sosyal medya hesabından atılan, sevilen dizi One Piece'le ilgili tek bir tweet, yayın platformuna yönelik eleştirilerin çığ gibi büyümesine neden oldu.

Netflix'in canlı aksiyon uyarlaması One Piece, platformda gösterime girdiğinden beri hızla zirveye yükselmişti. 

Yüksek bütçeli dizi, ilk hafta sonunda dünya çapında 84 farklı ülkede bir numaraya yerleşerek Netflix'in Addams Ailesi uyarlaması Wednesday ve bilim kurgu dizisi Stranger Things'in 4. sezonunun rekorunu kırmıştı. 

Netflix, dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Popüler manganın bu canlı çekim uyarlamasında genç korsan Monkey D. Luffy, hasır şapkası ve çılgın mürettebatıyla birlikte hazineyi bulmak için destansı bir yolculuğa çıkıyor.

Monkey D. Luffy'yi canlandıran Iñaki Godoy'un başrolde olduğu One Piece, izleyicilerin büyük beğenisini kazansa da Netflix'in diziyi Twitter üzerinden tanıtma girişimi ters tepti. Hayranlar, çalışanlarına ödeme yapmayan yayın platformuna karşı ayaklandı ve tepkiler bir anda çığ gibi büyüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in attığı "Luffy ne yapardı" tweet'i öfkeli hayranlardan gelen tepkilerin fitilini ateşledi.

@RHEmarkable adlı kullanıcı, Luffy'nin Netflix'in yapamadığını yapacağını ve mürettebatına uygun ücretler ödeyeceğine dikkat çekti. 

Başka bir kullanıcıysa şöyle yazdı:

İşçilere ödeme yapmadığı için Netflix CEO'sunun suratına yumruk atar ve ardından gemideki yemeğin yarısını yiyip Sanji'yi kızdırırdı.

Bir diğer Twitter kullanısı da "Grevlerin yazar ve oyuncuların lehine hızlı bir şekilde sona erdirilmesini *kesinlikle* sağlardı. Neden mi? Çünkü Luffy her zaman ekibini ilk sıraya koyar! Ekibin senin ailen!" diye yazdı.

Öfkeli bir kullanıcı da "Kusura bakmayın ama eğer gerçek olsaydı, yazar ve oyunculara paraları ödenene kadar stüdyolarınızda terör estirir ve CEO'nuzu pataklardı" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Twitter
 

DAHA FAZLA HABER OKU