Trump'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren Palin: "İç savaş mı istiyorsunuz?"

Sarah Palin ve Donald Trump, 2016'da Iowa'da (AP)

Yaklaşık 20 yıl önce Alaska valisi olarak 4 yıllık görev süresinin yarısını tamamlayan eski Masked Singer yarışmacısı ve realite şov sunucusu Sarah Palin, eski Başkan Donald Trump'ın şantaj ve seçimlere müdahale suçlamalarıyla gözaltına alınmasının ABD'de ikinci bir iç savaşa yol açabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Palin hayatını kaybeden senatör John McCain'in Barack Obama'ya karşı 2008'deki başarısız başkanlık yarışı sırasında McCain'in başkan yardımcısı olarak tercih edilmesiyle ilk kez kamuoyunun dikkatini çekmişti. Eski vali bu kışkırtıcı yorumları perşembe akşamı Trump, Georgia eyaletindeki Fulton County hapishanesine götürülürken çıktığı Newsmax programında yaptı.

Sunucu Eric Bolling tarafından eski başkanın hukuki sorunlarına değinmesi yönünde baskılanan Palin, Fulton Bölge Savcısı Fani Willis'i ve Trump'a suç isnat ederek "bu rezaleti gerçekleştiren ve bu çifte standartlı adalet sistemini yaratanları" yerden yere vurdu.

Palin "Onlara sormak istiyorum: Bu da ne? dedi.

Palin eski başkanın işlediği öne sürülen suçlar nedeniyle yasal sorumlulukla karşı karşıya kalmaya devam etmesi halinde şiddetin patlak verebileceğini de söyledi.

İç savaş mı istiyorsunuz?

Çünkü olacak olan bu. Buna katlanmaya devam etmeyeceğiz.

Bolling, Amerikalıların Trump'ın mahkeme sorunları nedeniyle "öfkeli" olmaları gerektiğini söylediğinde, eski Alaska Valisi eski Fox News sunucusuna katıldığını söyledi.

Palin "Öfkelenmemiz gerektiğini dile getirmen hoşuma gitti. Ayağa kalkıp ülkemizi geri almamız gerekiyor" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU