Netflix en çok izlenen dizilerini açıkladı: Liderlik el değiştirdi

Dijital platform, artık en popüler dizilerini "izlenme saati" yerine toplam "izlenme sayısı"yla ölçüyor

İlk olarak 2016'da yayımlanan Stranger Things'in 5. ve son sezonu 2024'te izleyiciyle buluşacak (Netflix)

Netflix kısa süre önce izlenme oranlarını yeniden düzenleyerek tüm zamanların en popüler dizileri listesinde büyük bir sarsıntıya yol açtı.

Wednesday, Netflix'in tüm zamanların en popüler dizileri listesinde Stranger Things'i geride bırakmayı başardı. Jenna Ortega'nın başrolde olduğu Wednesday'in ilk sezonu, Stranger Things'in çok beğenilen 4. sezonunu resmi olarak geçerek en popüler İngilizce dizi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prömiyerleri sırasıyla 2016 ve 2022'de yapılan Stranger Things'le Wednesday, platformun en önemli iki dizisi olarak öne çıktı. Stranger Things, Upside Down'dan gelen kötü güçleri savuşturmaya çalışan Hawkins kasabası sakinlerini takip ederken, Addams Ailesi spinoff'u Wednesday, diziye adını veren ana karakterin yeni okulunda bir cinayeti çözmesi etrafında dönüyor.

Platform, artık en popüler dizilerini "izlenme saati" yerine toplam "izlenme sayısı"yla ölçüyor ve bir dizilerin ilk 91 günlük yayınlanma süresine bakıyor. Yeni metrik, izlenen saatlerin toplam yayın süresine bölünmesiyle belirleniyor. Buna göre Wednesday 252,1 milyon izlenme sayısına ulaşırken, Stranger Things'in 4. sezonu 140,7 milyonda kaldı.

Değişiklikten sonra Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) üçüncü sırada kalırken, Bridgerton'ın ilk sezonu ikinci sezonunu geride bırakarak 4. sıraya yerleşti. The Queen's Gambit de büyük bir yükselişle 5. sırada yer aldı.


Independent Türkçe, Screenrant, Netflix

DAHA FAZLA HABER OKU