Wes Anderson farkında olmadan Netflix’i "acımasızca eleştirdi"

Bir kişi "Sizce Wes, Netflix'e ne kadar hakaret etmiş olduğunun farkında mıdır?" diye sordu

Anderson'ın son filmi Asteroit Şehir'de Maya Hawke, Jason Schwartzman Scarlett Johansson, Tom Hanks ve Margot Robbie gibi pek çok ünlü isim rol alıyor (AP)

Wes Anderson görünüşe bakılırsa istemeden de olsa Netflix'i "acımasızca" eleştirdi.
    
Yeni filmi Asteroit Şehir (Asteroid City) bu ay gösterime girecek olan yönetmen, yayın platformu için bu yıl yayımlanacak bir Roald Dahl uyarlaması yönetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anderson'ın yazarın 1977 tarihli kısa öykü koleksiyonundan uyarladığı The Wonderful Story of Henry Sugar'da (Henry Sugar'ın Harika Hikayesi) Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch ve Ben Kingsley rol alıyor.

Daha önce de 2009'da Dahl uyarlaması Yaman Tilki (Fantastic Mr. Fox) animasyon filmini yöneten Anderson, yeni bir röportajında The Wonderful Story of Henry Sugar'ın sadece 37 dakika uzunluğunda olacağını açıkladı.

Yönetmen, IndieWire'a verdiği röportajda, kısa öykü koleksiyonunu 20 yıldır uyarlamak istediğini ama "bunu yapmaya hazır olduğunda" Dahl'ın eserlerinin telif haklarının Netflix'e satıldığını söyledi.

Anderson, projede Netflix'le çalışma sebebinin mecburiyetten ibaret olduğunu söyleyerek "Aniden, özünde, esere onlar sahip olduğu için bunu yapabileceğiniz başka bir yer kalmamıştı" dedi.

Ardından da ekledi: 

Ama bunun ötesinde, 37 dakikalık bir film olduğu için, (Netflix) bunu yapmak için mükemmel bir yerdi çünkü bu gerçekten bir film değil.

"Netflix'le sadece iyi deneyimlere sahip olduğunu" kabul eden Anderson yine de şöyle dedi: 

Asteroit Şehir'i sinemalarda gösterime soktuğum için çok mutluyum. Focus ve Universal bunu gerçek sinema usulünde yapıyor. Filmlerimin gerçekten bu şekilde gösterilmesini istiyorum.

Bu sözlerin ardından pek çok kişi Anderson'ın yayın servisini incelikle eleştirdiği yorumunu yaptı.

Andrew Woods, "Netflix'e harika bir gönderme" diye yazarken, David Renshaw da şu tweet'i attı: 

Bunu Netflix'in mezarına yazın.

Twitter'da @duckisgod adlı kullanıcı, "Sizce Wes, Netflix'e ne kadar hakaret etmiş olduğunun farkında mıdır?" diye sordu.

Yine de bazıları, Anderson'ın kısa metrajlı film yapımını desteklemesinin "harika" olduğunu söyledi.

@tjbnx, "Herkes Netflix'in *epik bir şekilde doğrandığına* kafayı takmış olsa da Anderson'ın kısa metrajlı filmlerin kendi yaklaşımını en iyi şekilde desteklediğini fark etmesi ve Netflix'in bu tür projeler için bir mekan olabilmesi çok iyi" diye yazdı ve ekledi:

Tanrı biliyor ya sinemada veya televizyonda bu tür tek seferlik projelere neredeyse hiç yer yok.

23 Haziranda gösterime girecek Asteroit Şehir, Independent'ın bu ay izlenecek en iyi 5 filmi arasında yer alıyor. İncelemenin tamamını burada bulabilirsiniz.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU