Scarlett Johansson, kaçırınca sektörü bırakma noktasına geldiği rolü açıkladı

Ünlü oyuncu "pek çok tuhaf deneme çekimi yaptığını" ve "bir sandalyede öylece oturduğunu" anlattı

Kariyerinin başında kendisine "öteki kadın" ve "arzu nesnesi" rolleri verildiği için köşeye sıkışmış hissettiğini söylemişti (AP)

Scarlett Johansson, oyuncu olmanın iniş çıkışlarından bahsederken, istediği iki rolü Emily Blunt ve Sandra Bullock'a kaptırdıktan sonra sektörü bırakmak istediğini açıkladı.

Marvel Sinematik Evreni'ndeki Natasha Romanoff/Black Widow rolünün yanı sıra Bir Konuşabilse (Lost in Translation), Derinin Altında (Under the Skin), Tavşan Jojo (Jojo Rabbit) gibi sayısız filmle tanınan Johansson, son olarak Wes Anderson imzalı Asteroit Şehir'de (Asteroid City) rol almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin galasına katılan Johansson, bir zamanlar Alfonso Cuarón imzasını taşıyan Oscar ödüllü Yerçekimi'nin (Gravity) seçmelerine katıldığını anlattı.

2013 yapımı filmde Sandra Bullock, uzay mekiğinin hasar görmesinin ardından yörüngeden Dünya'ya dönmeye çalışan bir astronotu canlandırmıştı.

Johansson, başrol için seçmelere katılmış ancak sonuçta rolü alamamıştı.

Entertainment Tonight'a konuşan ve rolü nasıl kaybettiğini samimi bir dille ifade eden ünlü oyuncu, "pek çok tuhaf deneme çekimi yaptığını" anlattı. Sandalyede otururken uzayda süzülüyormuş gibi yaptığını söyleyen 39 yaşındaki oyuncu, şunları söyledi:

Sandra Bullock'un harika oynadığı Yerçekimi için bir deneme çekimi yaptım ama uzay giysisi içinde olmam ve uzayda süzülüyormuşum gibi davranmam gerekiyordu. Oysa ben sadece bir sandalyede oturuyordum ve başımda bir kask vardı.

Johansson geçen ay Variety'ye verdiği röportajda da, kısa bir süre içinde hem Yerçekimi hem de Iron Man 2'deki rolleri kaybettiğini ve bunun kendine olan güvenini sarstığını söylemişti.

İlki Iron Man 2, diğeri de Alfonso Cuarón'un Yerçekimi'ydi. O rolü çok istiyordum. Bu bardağı taşıran son damla oldu. Kendimi gerçekten hüsrana uğramış ve umutsuz hissediyordum. 'Doğru işi mi yapıyorum' diye düşündüm.

Emily Blunt, program çatışmaları nedeniyle Iron Man'in devam filminden ayrılmak zorunda kalmış ve onun yerine Johansson Black Widow rolünü oynamıştı.


Independent Türkçe, Insider, Entertainment Tonight

DAHA FAZLA HABER OKU