Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim Özel yayınında: Muharrem Bey'i aradım, yarış keşke 4'te 4 gitmiş olsaydı

Erdoğan; kaset komplosu sonrası seçimden çekilen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'yi aradığını açıkladı

Fotoğraf: Twitter

Seçim Özel ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bugün Muharrem Bey'i aradım. Böyle bir saldırı oldu vesaire kendisiyle konuşmak istedim. Muharrem Bey'in kararının ardından namuslu insanların kabul edemeyeceği saldırıların olduğunu bugünkü görüşmemizden anladım. Bir insanın her şeyden önce hassasiyeti, namusu çok önemli. Bu tür iftiralarla karşılaşırsa en son da olsa böyle bir yolu tevessül eder. Avukatına verdiği görevi de ifade ettiler. Devlet olarak yapılabilecek ne şey varsa yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Böyle bir yarışta yalnız bırakmak doğru olmaz. Bunların yapılması bizim makamımızın da görevidir. Yarış keşke 4'te 4 gitmiş olsaydı. Şu an 1 eksik gidiyor.

Her şeyden önce tabi bu yarışa birlikte çıktığımız Muharrem İnce'nin ayrılmasına doğrusu üzüldüm. Kaset kumpaslarıyla makama Bay Bay Kemal'in karşısına rakip olunca böyle bir komployla karşılaştı. Terör örgütleriyle kol kola yürüyenle ortak olan Kılıçdaroğlu, karşısına çıkınca böyle bir saldırıyla karşılaştı.

Erdoğan HDP ile işbirliği iddialarını da sürdürdü:


Bu seçim sonrası terör örgütü ya tamamen bitecek ya da güce kavuşacak. İşin en acı tarafı kendilerini milliyetçi olarak tanımlayan masa ortaklarının bu pazarlığa göz yummasıdır. Dikkat ederseniz partiye gelip görüşmediler. Rabbim kimseyi Kılıçdaroğlu'nun peşinde düşüp de savunduğu değerlere sırt dönenlerin haline düşürmesin diyorum. Milletim konuşması gerekiği zaman susanları görüyor. Kandil'den talimat alanlara pazar günü benim milletim en güzel cevabı verecektir.

Kılıçdaroğlu'nun Rusya iddialarını yorumlayan Erdoğan şunları söyledi:


Bay Bay Kemal Rusya'ya saldırdı. Peskov bunu ispatlaması gerekir dedi. Bunun altından kalkamaz dedi. Şu an ben siyasetçiysem şunu ortaya koymak lazım. Bay Bay Kemal sen siyaseti öğrenemedin, çırak bile olamadın. Ne diyor Rusya'ya yaptırım uygulayacağım diyor. Yav senden devlet adamı olmaz, yönetici olmaz. Sen kimsin de Rusya'ya yaptırım uygulayacaksın?


Cumhurbaşkanı Erdoğan "kaybederseniz bırakacak mısınız" sorusuna ise sert yanıt verdi:


Bu tür soru ancak olsa olsa terör örgütlerine sorulur. Biz Türkiye'de demokratik yolla iktidara geldik. Halkımızın teveccühü iktidara geldik. Milletimiz ola ki böyle bir farklı karar verecek olursa demokrasinin gereği neyse aynen bunu yaparız. İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığını, meclisi değil, CHP aldığı zaman bizim belediye başkanımız 'hayır buradan çıkmıyoruz' dedi mi? Belediye başkanlığını kazananlara makamı verdiler. Meclis'te açık ara önde olduğumuz halde hiç böyle bir tereddüte yer bırakmadılar. Ankara'da belediye başkanlığında arkadaşlarımız başkanlığı verdiler. Bu tür anlayış, bu tür yapı CHP'ye aittir. Onlar istemezük derler, vermeyiz derler. Şimdi sanatçıları, manatçıları şimdiden sokağa döküldüler. Huy bu. Bizde böyle bir şey sözkonusu olamaz. Kaldı ki milletime inanıyorum. Sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın millete saygısı yoktur. Milli iradenin üstünlüğünden hiç taviz vermedik. Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her türlü sonucu kabul edecektir. Karşımızdan da aynı taahhüdü bekliyoruz. Maalesef Kılıçdaroğlu sandık güvenliği diye tutturdu. Koy elamanlarını oraya. Milletimizin pazar günü inşallah şahsıma tekrar Cumhurbaşkanlığı görevini tevdi edeceği görevine ben inanıyorum.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU