Deniz Zeyrek: Son iki ayda kaç kişi vatandaş oldu?

Zeyrek, “Göç İdaresi ve Yüksek Seçim Kurulu son bir ayda vatandaşlık alıp seçmen yapılanların sayısını açıklamalı” dedi

Fotoğraf: Google Maps

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Ankara Göç İdaresi binası önünden geçerken bir avukatla konuştuğunu belirterek yaşadığı diyalogu yazdı.

“Son iki ayda kaç kişi vatandaş oldu?” başlığıyla bir yazı kaleme alan Zeyrek şunları kaydetti:

Ankara Göç İdaresi binası yolumun üstünde ve her gün önünden geçiyorum. İnanın, adeta Birleşmiş Milletler kampüsü gibi. Her milletten insan, ellerinde pembe dosyalarla sıra bekliyorlar. İki gün önce yine gazeteye doğru yürürken bir avukat yanıma geldi. Göçmenlerin vatandaşlık başvurularını takip ediyormuş. Dedi ki “Deniz Bey sizinle önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum.” “Buyurun” dedim. “YSK'da seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla kesinleşmesi arasında vatandaşlık başvuruları çok hızlı sonuçlanmaya başlandı. Aylarca beklediğimiz onaylar bir gün içinde peş peşe çıkmaya başladı. Bazı müvekkiller, vatandaşlık işlemlerini bir an önce bitirip YSK'ya seçmen kaydı yaptırmak için acele ediyorlardı. Göç İdaresi ile YSK arasındaki trafik acayip yoğunlaştı.” “Onaylarının artmasıyla YSK'daki seçmen listeleri arasındaki bağ konusunda emin misiniz?” diye sordum. “Evet eminim. Seçmen kayıtları kesinleştiği günden itibaren onaylar kesildi. Yine eski düzene geçildi.”

Zeyrek, “Bu iddialar doğruysa, iktidar koltuğu kaybetmemek için sadece HÜDA PAR'a değil göçmenlerin oyuna da dört elle sarılmış” değerlendirmesinde bulunarak, “Göç İdaresi ve Yüksek Seçim Kurulu son bir ayda vatandaşlık alıp seçmen yapılanların sayısını açıklamalı. Onlar açıklamazsa muhalefet partileri o rakamları YSK'dan temin edip yayınlamalı” diye yazdı.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU