Dijital göçebe olarak ne kadar maaşla hangi ülkelere gidebilirsiniz?

Uzaktan çalışacağınız mükemmel konumu keşfedin

(Unsplash)

Yeni bir çevrimiçi hesaplayıcı, dijital göçebe olmayı umanların kazançlarına göre hangi ülkelerin uzaktan çalışma programlarına katılabileceklerini öğrenmelerini sağlıyor.

Giderek artan sayıda ülke, dünyanın her köşesinden çalışanları daha uzun süreli yerleşmeye çekmek amacıyla, dijital göçebeler için özel vizeler çıkarttı veya çıkartmayı planlıyor.

Genelde bir yıl kadar geçerliliği ve uzatma seçenekleri olan dijital göçebe vizeleri, asgari bir yıllık maaş şartı dahil başvuranların belirli gereksinimleri karşılamasını gerektiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008'den beri seyahat eden ve tam zamanlı çalışan seyahat blogcuları Goats on the Road tarafından oluşturulan hesaplayıcıda kullanıcılar, hangi ülkelerin uzaktan çalışmak için vize başvurularını kabul edeceğini bulmak adına kazançlarını ABD doları cinsinden sisteme girebiliyor.

Pandeminin ardından gittikçe artan sayıda Avrupa ülkesi, daha uzun süre kalmak isteyenlere yönelik vizeler tasarlıyor ve bu da daha fazla kişinin hibrit veya uzaktan çalışmayı benimsemesine yol açıyor.

Örneğin İspanya, Britanyalılara ve diğer AB dışı ülkelerin yurttaşlarına, yurtdışında çalışıp yaşama şansı verecek yeni bir dijital göçebe vizesi çıkarıyor.

İspanyol parlamentosu bu hamleyi Aralık 2022'de onayladı, söz konusu yeni vize ülkenin yeni kabul edilen Girişim Yasasının bir parçası.

İlgilenenler için başvuru sürecinin Mart 2023 bitmeden başlaması bekleniyor.

Dijital göçebeler vizeyle İspanya'da bir yıla kadar yaşayabilir, çalışabilir ve daha sonra bu sürenin toplam 5 yıla kadar uzatılması için başvurabilir.

Yeni dijital göçebe vizesi, İspanya dışındaki şirketlerde çalışan veya gelirlerinin en fazla yüzde 20'sini İspanya merkezli işletmelerden kazanan, uzaktan çalışan işçiler için geçerli olacak.

Başvurmak için, potansiyel vize sahiplerinin kendilerini idame ettirmeye yetecek miktarda para kazandıklarını göstermesi gerekiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU