Trump, Facebook hesabını geri istiyor

Elon Musk, Trump'ın kapatılan Twitter hesabını yeniden açmıştı

Trump, 2024 seçimleri için adaylığını kasımda açıklamıştı (Reuters) 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kongre baskınındaki paylaşımları nedeniyle kapatılan Facebook hesabının yeniden açılması için başvuru yaptı.

Trump'ın seçim kampanyası yetkililerinin Facebook'un çatı şirketi Meta'ya çarşamba günü yaptığı başvuruda, hesabın askıya alınmasının "kamu söylemini ciddi şekilde kısıtladığı ve çarpıttığı" savunuldu.

Eski liderin 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için kampanyasına hız kazandırmak istediği, bu yüzden de Facebook'taki hesabının tekrar aktif hale getirilmesini talep ettiği bildirildi.

Meta'dan yapılan açıklamadaysa Trump'ın platformdaki hesabına ilişkin kararın gelecek haftalarda duyurulacağı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mark Zuckerberg'ün CEO'su olduğu Meta, hesaba dair inceleme sürecinin yürütülmesi ve karara bağlanması için ayrı bir çalışma grubu kurmuştu. Grupta içerik politikası, kamu politikası ve iletişim biriminden personelin yer aldığı belirtilmişti.

Trump'ın Facebook hesabı, 6 Ocak 2021'de gerçekleşen ABD Kongresi baskını sırasında yaptığı paylaşımlarla şiddet olaylarını körüklediği gerekçesiyle süresiz olarak askıya alınmıştı.

Benzer şekilde Trump'ın Twitter hesabı da kapatılmıştı. Ancak teknoloji milyarderi Elon Musk, 44 milyon dolara Twitter'ı satın aldıktan sonra kasımda Trump'ın hesabını yeniden açmıştı.

Trump ise Twitter'a dönmeyi düşünmediğini ve kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kullanmaya devam edeceğini söylemişti.

Öte yandan ABD merkezli haber kanalı NBC'ye konuşan ve kimliğini paylaşmayan Cumhuriyetçi Parti üyesi, Trump'ın Twitter'a dönmeyi planladığını öne sürdü.



Independent Türkçe, Guardian, NBC

DAHA FAZLA HABER OKU