Pakistan'da kaybolan kız çocukları, BTS'le tanışmak için 1200 kilometre yol kat etmiş

Kız çocuklarının planını, evde bıraktıkları günlükleri ortaya çıkardı

BTS, 2013'te müzik kariyerine başlamıştı (Reuters)

Geçen hafta Pakistan'da kaybolduğu bildirilen iki kız çocuğunun, dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS'le tanışmak için evden kaçtığı ortaya çıktı.

13 ve 14 yaşlarında olduğu öğrenilen çocuklar, cumartesi günü (7 Ocak) Pakistan'ın Karaçi kentinde kaybolmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, Güney Kore'ye gitmeye çalışan çocukların evden 1200 kilometre uzakta bulunduğunu duyurdu. Bu, yaklaşık olarak İstanbul ve Erzurum arasındaki mesafeye denk geliyor.

Bölgenin kıdemli polis memuru Abraiz Ali Abbasi, kız çocuklarının evinde yaptıkları aramada BTS'le tanışmak için Güney Kore'ye gitme planlarını yazdıkları bir günlük bulduklarını söyledi.

Abbasi şu ifadeleri kullandı:

Günlükte tren saatleri yazıyordu ve kaçmayı planladıkları başka bir arkadaşlarından bahsediliyordu. O arkadaşlarıyla da görüştük.

Polis memuru, planlı bir aramanın ardından kız çocuklarının evlerine 1200 kilometre uzaktaki Lahor şehrindeki polis merkezinde tutulduklarını öğrendiklerini açıkladı.

Abbasi, kızların Karaçi'deki evlerine dönmeleri için Lahor polisiyle birlikte çalıştıklarını ekledi.

7 kişiden oluşan Güney Koreli erkek müzik grubu BTS, önce Asya'ya, ardından ABD ve Avrupa'ya yayılan K-Pop akımının en popüler temsilcilerinden. 

Güney Kore'nin kanunları gereği askerlik yaşı gelen grup üyelerinin zorunlu görevlerine gitmesiyle BTS, geçen aylarda birlikte son konserini vermişti.

Grup üyeleri, 2025'e kadar müzik çalışmalarına bireysel devam edeceklerini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, CNN, Dawn

DAHA FAZLA HABER OKU