Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Ukrayna'ya yeni ültimatom

Ültimatom, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'nın görüşmelere açık olduğunu söylemesinden bir gün sonra geldi

(AP)

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'ya Moskova'nın önerilerini yerine getirmesi ya da Rus ordusunun "meseleye karar vermesi" yönünde bir ültimatom verdi.

Devlet haber ajansı TASS'ın pazartesi günü geç saatlerde aktardığına göre Lavrov, "Rejim tarafından kontrol edilen bölgelerin askerlerden ve Nazilerden arındırılması, yeni topraklarımız da dahil Rusya'nın güvenliğine yönelik buralardan kaynaklanan tehditlerin ortadan kaldırılması yönündeki önerilerimiz düşman tarafından çok iyi biliniyor" dedi.

Mesele basit, kendi iyiliğiniz için bunları yerine getirin. Aksi takdirde mesele, Rus ordusu tarafından karara bağlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'nın ültimatomu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'nın görüşmelere açık olduğunu söylemesinden bir gün sonra geldi.

Rossiya 1 devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı, "Kabul edilebilir çözümler hakkında, ilgili herkesle müzakere etmeye hazırız ancak bu onlara bağlı; müzakere etmeyi reddeden biz değiliz, onlar" dedi.

Rusya'nın 11’inci ayına giren Ukrayna istilası, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en ölümcül çatışmayı tetikledi.

Bu aynı zamanda 1962 Küba Füze Krizi'nden bu yana Moskova’yla Batı'nın karşı karşıya geldiği en büyük olay.

Pazartesi günü, Ukrayna'ya ait olduğu düşünülen bir drone, Rus hava sahasından yüzlerce kilometre içeri girdi ve stratejik bombardıman uçaklarının ana üssünde ölümcül bir patlamaya neden oldu.

Yine pazartesi günü Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin son 24 saatte 19 saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Her gece video konuşması yayımlayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bu sefer de Donbas cephe hattındaki durumu "zor ve acı verici" diye niteledi.

"Bahmut, Kreminna ve Donbas'taki diğer bölgeler... maksimum güç ve konsantrasyon gerektiriyor" dedi.

İşgalciler ellerindeki tüm kaynakları, ki bunlar hatırı sayılır kaynaklar, bir tür ilerleme kaydetmek için kullanıyor.

Zelenski ayrıca Rusya'nın Ukrayna'daki enerji altyapısını hedef alması sonucunda 9 milyon kişinin elektriksiz kaldığını söyledi.

Kiev'e elektrik sağlayan YASNO'nun başkanı Sergey Kovalenko pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Onarımlar devam ederken, acil durum kesintileri sürecek" dedi.

(Ajanslardan da yararlanılmıştır)



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU