Elon Musk, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde tarafını belli etti

Twitter CEO'su Biden yönetiminin hayal kırıklığı olduğunu söyledi

DeSantis'in adaylığını açıklaması halinde, Cumhuriyetçi Parti içinde büyük bir rekabet yaşanabilir (Reuters)

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD'de 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylığını açıklarsa Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis'e destek vereceğini söyledi.

Musk, Twitter'da DeSantis'i destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda "Evet" yanıtını verdi.

Twitter CEO'su aradığı ideal adayı Demokrat Parti'de bulamadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

2024 başkanlık seçimlerinde, merkezci ve makul davranan birini tercih edeceğim. Biden yönetiminden böyle birinin çıkacağını ummuştum ama şimdiye dek hayal kırıklığı yaşadım.

Musk, hazirandaki açıklamasında da DeSantis'i destekleyebileceğini söylemişti.

Milyarder, önceki seçimlerde ABD Başkanı Joe Biden ve ülkenin eski lideri Barack Obama gibi Demokrat adaylara oy verdiğini de hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından kapatılan Twitter hesabını da 20 Kasım'da açmıştı.

Fakat 76 yaşındaki Trump, Twitter yerine kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kullanmaya devam edeceğini söylemişti.

Musk, paylaşımında bununla ilgili bir sorunu olmadığını belirterek, şunları yazdı:

Trump'ın tweet atmaması problem değil. Önemli olan, Twitter'ın herhangi bir kanunu ya da hizmet şartını ihlal etmemesine rağmen onun hesabını kapatarak yaptığı büyük bir hatayı düzeltmesi. Görevdeki bir ABD Başkanı'nın platformdan uzaklaştırılması, Amerikalıların yarısının Twitter'a duyduğu kamu güvenini sarstı.

44 yaşındaki DeSantis, 8 Kasım'da düzenlenen ara seçimlerde yüzde 59 oyla yeniden Florida Valisi olmuştu. Bu başarısıyla Cumhuriyetçi Parti'nin yükselen yıldızı olarak öne çıkmış ve Trump'ın kolaylıkla başkan adayı olamayacağını göstermişti.

Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nun 19-20 Kasım'da düzenlediği yıllık toplantıda adeta bir "rock yıldızı" gibi karşılanan DeSantis, "Florida, ülkemizin iki yıldır yaşadığı felaketten bir çıkış yolu olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Trump ise DeSantis'in adaylığının parti içinde çatışmalara yol açacağını savunarak, "Aday olursa hata yapar" demişti.



Independent Türkçe, Guardian, El Pais, AA

DAHA FAZLA HABER OKU