FIFA, Belçika milli takımından formadaki "aşk" kelimesini kaldırmasını istedi

The Independent, durumun birkaç takımın FIFA baskısından sonra One Love kol bandını giymekten kaçınmasından farklı bir mesele olduğunu tespit etti

(Reuters)

FIFA, ticari bir anlaşmazlık nedeniyle Belçika'ya Katar Dünya Kupası'ndaki deplasman formalarından "aşk" kelimesini çıkarma talimatı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hamle, FIFA'nın birkaç takıma kaptanlarının turnuvada özel OneLove pazubantlarını takmaları halinde sarı kart göreceği uyarısının ardından geldi. Bu durum, İngiltere ve Galler'in yanı sıra Belçika da dahil o ülkeleri söz konusu bandı takma planını iptal etmeye zorladı. Sonrasında bu ülkeler FIFA'nın "ayrımcılığa hayır" pazubantlarını takmayı kabul etti.

FIFA şimdi Belçika'yı, takımının beyaz deplasman formasının yakasına işlenmiş "aşk" ibaresini kaldırmaya zorluyor.

The Independent bunun pazubandından bağımsız, Belçika Futbol Federasyonu'nun müzik festivali Tomorrowland ve yakın zamanda işbirliğini kutlamak için "aşk" kıyafet koleksiyonu yayımlayan Adidas'la olan ticari ortaklıklarından kaynaklı bir durum olduğunu tespit etti.
 

Belçika deplasman forması
(Belçika Futbol Federasyonu)


Belçika Futbol Federasyonu sonrasında "aşk" ibaresinin kaldırıldığını The Independent'a doğruladı.

Hollanda, çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik etmek için OneLove kampanyasını Euro 2020'den önce başlattı. Fakat pazartesi sabahı İngiltere, Galler, Belçika, Hollanda, İsviçre, Almanya ve Danimarka'nın kaptanlarının, FIFA'nın baskısıyla Dünya Kupası'nda "OneLove" pazubantlarını takmayacağı açıklandı.

HLN'ye göre Belçika Futbol Federasyonu CEO'su Peter Bossaert, "Pazubandını takarak başından beri katılımcı ülkelerle dayanışma içindeydik. Bu dayanışmayı şimdi öylece bozamazsınız. Yaptırım açıklandıktan sonra ilk maça çıkan ülke İngiltere oldu. Onlardan FIFA'nın bu baskısına direnmelerini istemek sportif açıdan haksızlık" dedi.

Haberlere göre Bossaert, FIFA'dan gelen "aşk" kelimesini formalarından çıkarma emriyle şaşkına döndü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU