Dünya Kupası'nda sahte taraftar iddiası: "Katar'ın para verdiği Pakistanlılar farklı takımlar için tezahürat yapıyor"

"Dün hepsi Brezilya taraftarıydı"

Katar konu hakkında bir açıklama yapmadı (TikTok/qatarliving)

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'ın, yeterli taraftar gelmemesi sebebiyle taraftar kiraladığı iddia edildi.

Katar'ın turnuvaya kısa bir süre kala çeşitli ülke taraftarlarının sokaklarda eğlendiği anlara dair sosyal medyada paylaştığı videolara, bu kişilerin başka ülkelerden geldiğine ve parayla tutulduğuna dair pek çok yorum yapıldı.
 

@qatarliving

Brazilian national team fans and supporters in Doha Corniche جماهير ومشجعي البرازيل في كورنيش الدوحة

♬ original sound - qatarliving

Kadın hakları, LGBT+ hakları ve göçmen işçilerin durumu sebebiyle eleştirilen Katar'daki Dünya Kupası'na boykot çağrıları yapılıyor. Körfez ülkesi, turnuvaya az sayıda seyircinin katılmasından endişe ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tabloid gazete The Sun, Qatar Living hesabının TikTok'ta paylaştığı görüntülerdeki etkinliklere katılan taraftarların göçmen işçiler mi yoksa gerçek taraftar mı olduğunun bilinmediğini yazdı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Brezilya, Arjantin ve İngiltere gibi ülkelerin taraftarlarını gösteren videolarda aynı kişileri tespit ettiklerini ileri sürdü. Taraftarların, Dünya Kupası'nın başlamasına bir haftadan fazla bir süre kalan kitleler halinde Katar'a gidip gitmeyeceği de sorgulandı.
 


İngiltere taraftarlarını gösteren videoda "Paralı aktörler" ve "Dün hepsi Brezilya taraftarıydı" gibi yorumlar yer aldı. Taraftarlar arasında hiç kadının olmamasına da dikkat çekildi.

Twitter'da da pek çok hesap, söz konusu videoları paylaşıp taraftarların Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden kiralandığını öne sürdü.
 


AP haber ajansı, Katar'daki Dünya Kupası organizatörlerinin turnuvadaki takımların bazı taraftarlarına ödeme yapacağını 1 Kasım'da bildirmişti.

İncelenen belgeler açılış töreninde şarkı söylenmesi, turnuva ve ülke hakkında sosyal medyada olumlu paylaşımlar yapılması ve en az iki hafta kalınması karşılığında her ülkenin 1600'e kadar seyircisinin bütün masraflarının karşılanacağını göstermişti.

Taraftarlara bunların yanında günlük 250 Katar riyali (yaklaşık 1300 TL) teklif ediliyor.

 

Independent Türkçe, The Sun, AP

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU