"AK Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar" demişti... HDP'den Akşener'e tepki

HDP Grup Başkanvekili Oluç, "Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki heyet bizim kapıdan çıkıp, koridoru yürüyüp İYİ Partiye gidip, kendilerinin söylemiyle “masa kurup” görüştüler" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda, anayasa değişikliği teklifi için AK Parti’nin HDP’ye yaptığı ziyaret hakkında konuştu.

AK Parti cenahının kendilerini HDP ile “gizli ittifak kurmak”la suçladığını anımsatan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti ve HDP’yi, bir masanın etrafında buluşturan bu tablo İYİ Parti’nin, tarihin, doğru tarafında durduğunu, göstermesi bakımından da,  oldukça önemli.  Çünkü biliyorsunuz, uzun zamandır AK Parti cenahı, akıllarınca bizleri HDP ile gizli ittifak kurmakla, itham ediyordu. Bazı HDP’liler de, bu açıklamaları, tebessümle karşılayıp bizi faşistlikle, faili meçhulcülükle, suçlayacak kadar alçalıyordu.

E tabi, Allah büyük. İYİ Parti’yi yaftalayanlarla İYİ Parti’yi, izole etmeye çalışanlar nihayet aynı kampta buluştu.  Resim iyice netleşti, saflar belli oldu.

AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri, AK Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar. 

"Lahana ve perhiz turşusu misali..."

Akşener'in bu açıklamalarına HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç'tan tepki geldi.

Oluç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki heyet bizim kapıdan çıkıp, koridoru yürüyüp İYİ Partiye gidip, kendilerinin söylemiyle “masa kurup” görüştüler... Lahana ve perhiz turşusu misali..." ifadelerini kullandı.

Oluç daha sonraki paylaşımında ise AK Parti heyeti ile İYİ Parti'lilerin bir araya geldiği görüşmede çekilen bir fotoğrafı da "Lazım olur, çerçeveletip duvarınıza asarsınız" notuyla paylaştı.

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU