Akşener'den AK Parti-HDP görüşmesine yorum: Değerler hikaye, at pazarlığı şahane

"İYİ Parti’yi yaftalayanlarla İYİ Parti’yi, izole etmeye çalışanlar nihayet aynı kampta buluştu"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, anayasa değişikliği teklifi için AK Parti’nin HDP’ye yaptığı ziyaret hakkında konuştu. İki partinin de görüşmeden utanmadığını ifade eden Akşener, “Demek ki neymiş? İki taraf için de ilkeler değerler hikaye at pazarlığı şahaneymiş” dedi.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti’nin 2 Kasım’da “anayasa değişikliği” için HDP’ye ziyaret gerçekleştirmesine değindi. İYİ Parti lideri, şunları kaydetti:

Zaten hiç ayrılmadılar ki… Zaten hiç küsmediler ki… Çünkü onlar birbirine kalple bağlı, ruhla bağlı, zihinle bağlı. Dahası, onlar birbirine, omerta yasalarıyla bağlı. Onlar birbirine, uzattıkları kırmızı karanfillerle bağlı… Evet, belli ki,  “Açılımcılar kumpanyası”, yeniden seyircisiyle buluşuyor. AK Parti ve HDP milletvekilleri, Sayın Erdoğan’ın direktifleriyle başlayan anayasa yapım süreci için bir araya gelip oldukça mutlu, neşeli ve sevinçli bir görüntü vermişler. Ne diyelim, Allah bozmasın.

 

“HDP’yi kendi bakan ve vekillerinin yanında bulmuş”

Biliyorsunuz Sayın Erdoğan bir süredir fellik fellik bir arayış halindeydi. Arıyordu, tarıyordu, bir türlü bulamıyordu. Sonunda muradına ermiş. 6’lı masanın sağında, solunda, altında ararken kendisi nihayet, HDP’yi kendi bakan ve milletvekillerinin yanında bulmuş.

“Bu görüntüyü hiç garipsemedik”

Ama görüyorum ki, bu tablonun içinde barındırdığı çelişkileri anlamakta zorluk çekenler, garipseyenler var. Hatta AK Parti’yi içine düştüğü tutarsızlıktan dolayı eleştirenler de var. Ama açıkçası, biz bu durumu hiç garipsemedik.

Çünkü biz, Sayın Erdoğan’ı çok iyi tanıyoruz. Kendisinin, sadece koltuğu sallanana kadar var olan, vatanseverliğini biz, en başından beri biliyoruz. Hatırlayın Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçebilmek için PKK ile yürüttüğü, “Açılım Süreci’ni”, o başlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan için PKK’yla masaya oturmak ile PKK’ya karşı mücadele etmek arasında ideolojik bir fark yok.  Çünkü onun tek bir ideolojisi var: O da, “iktidarda” kalmak.  Eğer ki şimdiye kadar Sayın Erdoğan’a iktidarı müjdeleyen şey açılım süreci olsaydı geçtim HDP’yi, bugün, PKK’yla müttefik olurdu.

"Zerre utanmadılar"

AK Parti’nin uzun süredir İYİ Parti’yi HDP ile “gizli ittifak kurmak”la suçladığını anımsatan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

AK Parti ve HDP’yi, bir masanın etrafında buluşturan bu tablo İYİ Parti’nin, tarihin, doğru tarafında durduğunu, göstermesi bakımından da,  oldukça önemli.  Çünkü biliyorsunuz, uzun zamandır AK Parti cenahı, akıllarınca bizleri HDP ile gizli ittifak kurmakla, itham ediyordu. Bazı HDP’liler de, bu açıklamaları, tebessümle karşılayıp bizi faşistlikle, faili meçhulcülükle, suçlayacak kadar alçalıyordu.

E tabi, Allah büyük. İYİ Parti’yi yaftalayanlarla İYİ Parti’yi, izole etmeye çalışanlar nihayet aynı kampta buluştu.  Resim iyice netleşti, saflar belli oldu.

AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri, AK Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar. 

Yaaa görüyor musunuz? Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi… Demek ki neymiş? İki taraf için de ilkeler değerler hikaye at pazarlığı şahaneymiş.

“Takke düştü, kel göründü”

Bu saatten sonra kimse, milletimize, vatan-millet-beka tiratları atmaya kalkmasın. Hele demokrasi, barış ve müzakere hamasetine, hiç başvurmasın. Bu makyavelist görüşme vesilesiyle, artık takke düşmüş, kel görülmüştür. Bu kadar açık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU