Drone'larla "dünyanın en büyük ekranını" yaratarak gökyüzünü reklam panosuna çevirdiler

Candy Crush, New York semalarının perşembe gecesi "şeker kaplı bir karnavala" dönüşeceğini açıklamıştı

LED'lerle donatılmış drone'lar, ABD'de gece gökyüzüne giderek daha fazla reklam yansıtıyor (Pixis drone'ları)

Güçlü LED'lerle donatılmış yüzlerce senkronize drone, bir girişimin gökyüzünü reklam alanına dönüştürme çabasının bir parçası olarak perşembe akşamı New York üzerinde uçtu.

Mobil oyun Candy Crush için havada düzenlenen gösteride, 500 drone Aşağı Manhattan üzerinde koreografili bir program gerçekleştirdi.

Drone destekli etkinlik firması Pixis; Raid böcek spreyi, NBA ve bir kumarhane zinciri de dahil ABD genelinde bir dizi reklam kampanyasına imza atmıştı. Diğer müşterileri arasında Nike, Volkswagen ve yönetim danışmanlığı şirketi Deloitte da bulunuyor.

Candy Crush kampanyası için yayımlanan basın bildirisinde, drone şovunun perşembe günü kötü hava koşulları olması halinde cuma günü yapılacağı belirtilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, "Manhattan şehir merkezi, izleyicilerin New York semalarındaki bu gerçeküstü şovun tadını çıkarabilecekleri şeker kaplı bir karnavala dönüşecek" ifadeleri kullanılmıştı.

Candy Crush'ın baş pazarlama yöneticisi, bu teknolojinin şirketlerin "gökyüzünü gezegendeki en büyük ekrana dönüştürmesine" izin verdiğini ancak yerel meclis üyelerinin eleştirileriyle karşılaştığını söylemişti.

New York Eyalet Senatörü Brad Hoylman bu gösteriyi "rezalet" diye nitelemiş, özel kâr için "şehrin silüetini bozduğunu" söylemişti.

Gothamist'e yaptığı açıklamada, "New Yorklulara, yerel yasalarımıza, kamu güvenliğine ve vahşi hayata hakaret" demişti.
 

 

New York kentinin 5 semtinden herhangi birinin üzerinde drone uçurmak yasadışı olsa da Pixis, kentin hava sahasının sınırında reklamı uçurmak için Federal Havacılık İdaresi'nden feragat isteyerek ve komşu eyalet New Jersey'den özel kullanım izni alarak bunun üstesinden gelebildi.

ABD'nin dışında, drone şovları son yıllarda Çin'de giderek daha popüler hale geldi ve bazı firmalar Çin Yeni Yılı gibi özel etkinlikler için karmaşık gösteriler gerçekleştirmek üzere binlerce cihaz kullandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU