AK Parti'li Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun "uyuşturucu ticareti" iddiası ile ilgili açıklama: Türk siyasi hayatının en utanç verici açıklamalarından biri

Çelik, "Polis ve jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal'ın istifası sonrası grup başkanvekilliğine Özlem Zengin'in aday gösterildiğini söyleyen Çelik, "Yeni grup başkanvekili seçimimiz çarşamba grup toplantısından sonra belirlenecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'na tepki

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor" sözlerini de eleştirdi.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticareti yapıldığı gibisinden belki de Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Polis ve jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır. Son derece ayıptır yakışıksızdır, provakatiftir. Söyleyen kişinin alnına bu iftira ömrü boyunca yapışacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun polis ve Jandarma teşkilatından açıkça özür dilemesi gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu provokasyonu yakında zamanda TSK'ya atılan iftira halkasının utanç verici devamıdır. TSK'ya 'kimyasal silah kullanıyor' diyen bir vekil olacak, buna karşı tutum alınmayacak, sadece 'böyle konular ulu orta konuşulmaz' dediler. Türkiye siyasi tarihinde pek çok yanlış söz söylenmiştir, bu kadar utanç verici şekilde Türkiye'nin güvenlik kurumlarını hedef alan utanç verisi sözler bir genel başkanın ağzından bu derece yoğunlukta duyulmamıştır.  Çıktı bir CHP'li vekil TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasını dillendirdi, sonra CHP'li vekiller mahkeme bastı, orada eşkıyalık yapıyorlar. Bu eylem de kabul edilemez ve gayrimeşrudur. Normal bir demokratik algıları olsa derhal özür dilemeleri gereken, insanı sokağa çıkarmayacak sözleri siyaset biçimi gibi üstelik video çekerek ortaya koyuyorlar. Bunun adı yıkım siyasetidir. Bu konu polis ve jandarma teşkilatı tarafından yargıya taşınacak bir konu olacaktır. 

"Takvim yarın netleşecek"

Yeni anayasa teklifi ile ilgili de konuşan Çelik, "Cumhur İttifakı olarak ortak bir çalışma yürüyoruz. Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ bey, MHP'den bu çalışmayı yürüten Fethi Yıldız beyle bir araya gelecekler. Yarın takvim netleşecek. Bazı siyasi partilere ziyaret olacak. Heyeti yarın görürsünüz. Bakan Bey olacak, siyasi arkadaşlarımız da olacak. Referanduma gittiğinde temel hak ve hürriyetler ile aile kurumunun korunması ile ilgili düzenleme önerisi getiriyoruz. Referanduma gitmesi halinde ezici çoğunlukla geçebilecek bir düzenleme. Referanduma götürülmesinden de herhangi bir çekince olmaz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU