Büyük ikramiye kazanan oto tamircisi: Başta zenginlikten çok sıkıldım

Eski otomobil tamircisi Neil Trotter şimdi yaklaşık 160 hektarlık bir arazideki II. derece olarak listelenmiş bir malikanede yaşıyor

Neil Trotter bir gecede multimilyoner oldu ama bunun da beraberinde zorluklar getirdiğini söylüyor (AFP)

108 milyon sterlinlik (yaklaşık 2 milyar 330 milyon TL) büyük ikramiyeyi kazanan EuroMillions talihlisi, başlangıçta zengin bir adam gibi yaşamayı "sıkıcı" bulduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski bir tamirci olan Neil Trotter, 10 sterlin (yaklaşık 216 TL) değerinde Lucky Dip biletleri satın aldıktan sonra bu biletlerden birinin büyük ikramiyeyi almak için gereken 7 rakamla eşleşmesiyle Mart 2014'te uluslarötesi çekilişi kazandı.

Trotter kazandıklarıyla Ford Focus'unu, Jaguar ve Porsche gibi lüks süperspor otomobillerden oluşan bir araba alayıyla değiştirdi. Trotter içinde göl bulunan, yaklaşık 160 hektarlık geniş bir arazide II. derece listelenmiş (Birleşik Krallık'ta "Özel Mimari ya da Tarihi Önemdeki Binaların Nizami Listesi"ne dahil yapılar -ed.n.) bir malikane satın aldı.

Hayatını değiştiren kazançtan 8 yıl sonra Trotter, artık çalışmamanın "alışması garip bir şey" olduğunu ve ilk başta tüm gün evde televizyon izlediğini itiraf etti.

Yeni edindiği servetine uyum sağlamakta karşılaştığı zorluklardan bahseden Trotter şunları söyledi:

Hayatım boyunca hep çalıştım, bu yüzden çalışmak zorunda olmaktan çalışmak zorunda olmamaya geçiş, alışması epey garip bir şeydi.

BBC Breakfast'a konuşan Trotter, "Kısa süre sonra evde oturup bütün gün televizyon izlemenin epey sıkıcı olduğunu fark ettim" dedi.

Bu yüzden çok iş gerektiren bir ev satın aldım.

Hayatımı istediğim noktaya getirmem 5 yılımı aldı. Bu kadar çok paraya sahip olmaya alışmak biraz zor oldu ama hayalim buydu: içinde göl olan bir arazide büyük bir ev satın almak.

Kazandığını neden halka açıkladığı sorulduğundaysa Trotter şunları söyledi:

Epey alengirliydi ama başka bir seçenek göremiyorum.

Hayalinizi yaşamak istiyorsanız, yani eve, paraya sahip olmak ve harcamak istiyorsanız, halka açılmanız gerekir.

Geçmişte insanlar parayı saklayacaklarını söylemişti. Sanırım 107 milyon sterlini saklamak imkansız olurdu.

Piyangoyu yöneten Camelot'un kendisine kazancını hemen harcamamasını söylediğini anlatan Trotter, bunu "en iyi tavsiyelerden biri" olarak tanımladı.

Hayalindeki hayatı yaşamasına olanak tanıdığını söylediği büyük kazancı servetinin, zaten lüks arabalardan oluşan bir konvoya sahip iş insanı babası Jim Trotter'ınkinin çok üstüne çıktığı anlamına geliyordu.

Kazandıktan sonra Only Fools and Horses (Sadece Aptallar ve Atlar) karakteri Del Boy Trotter'la karşılaştırılan Trotter şunları söyledi:

Babam ve ben, tüm Only Fools ve Horses şakalarını duyduğumuzu sanıyorduk ama bunun devam edip duracağını görebiliyorum. Yine de Trotterlar olarak bir gün mutlaka milyoner olacaktık.

Bu açıklamalar gelirken, cuma günkü 113 milyon sterlinlik (yaklaşık 2 milyar 439 milyon TL) Euromillions büyük ikramiyesinin kazanan numaraları açıklandı.

Kazanan numaralar 07, 24, 34, 39, 46. Kazanan EuroMillions Lucky Star (Şans Yıldızı) numaralarıysa 01, 06.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU