Miçotakis: Avrupa'da daha fazla gerilime ihtiyaç yok, Yunan adaları kimse için tehdit oluşturmuyor

Miçotakis, Türkiye ile son dönemde yaşanan gerilime atıfta bulunarak yaptığı açıklamada "Başka gereksiz bir gerilime ihtiyaç yok. Yunan adaları hiç kimse için tehdit oluşturmuyor" dedi

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Türkiye'nin Yunanistan ile ilgili son dönemdeki açıklamalarına atıfta bulunarak Avrupa'da başka bir gerilime lüzum olmadığını söyledi.

Miçotakis, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Atina'da gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Başka gereksiz bir gerilime ihtiyaç yok. Yunan adaları hiç kimse için tehdit oluşturmuyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunan Başbakan Miçotakis, Avrupa'nın, Rusya'nın Avrupa'da istikrarsızlık oluşturma planlarını bozması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yunanistan ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusundaki tüm sorunları diyalog yoluyla çözebileceğini belirtti.

Scholz, Miçotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İyi komşuluk ilişkileri, Türkiye ile mesela, yalnızca iki ülke için değil, tüm Avrupa ve Atlantik aşırı ilişkiler için önemli" dedi.

Yunanistan ve Türkiye aralarında kıta sahanlığı, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları, Ege Denizi üzerindeki hava sahası ihlalleri ve Kıbrıs konularının da yer aldığı konular hakkında on yıllardır tartışma yaşıyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU