Gülsüm Elvan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatına: Emir verip çocuğumu benden aldı

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan hakarete uğrayanın kendisi olduğunu vurgulayarak sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı

Fotoğraf: Sosyal medya

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan'ın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettikleri iddiasıyla yargılandığı davaya bugün devam edildi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, Elvan ailesinin avukatı Can Atalay, 6 aydır Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunması nedeniyle katılamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birgün'de yer alan habere göre; görüntülerin incelendiği bilirkişi raporu mahkemeye sunulurken, Cumhurbaşkanı avukatı rapora diyecek bir şeylerinin olmadığını söyleyerek, Elvanların cezalandırılmasını istedi.

Gülsüm Elvan ise Cumhurbaşkanı avukatına, “Müvekkilinize selam söyleyin. Emir verip çocuğumu benden aldı” dedi. Hakarete uğrayanın kendisi olduğunu vurgulayan Elvan, söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirterek bir sonraki duruşmaya avukatı Can Atalay ile katılmak istediğini dile getirdi.

Mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlaması için davayı 16 Mart 2023 tarihine erteledi.

8 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İddianamede, Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021'deki duruşmalar sonrasında Gülsüm Elvan ile Sami Elvan'ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ‘suç içerikli’ söylemlerde bulundukları ileri sürülüyor. Elvan ailesi, bu konuşmalarında dönemin başbakanı olan Erdoğan’ın sorumluluğuna dikkat çekmişti.

Gülsüm ve Sami Elvan'ın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aydan 8 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Gülsüm Elvan'ın sözleri

Gülsüm Elvan iddianameye yansıyan 29 Ocak 2021’deki konuşmasında Erdoğan’ın 2014’te bir mitingde kendisini yuhalatmasına değinerek şunları ifade etmişti:

… Evet, Yasin de küçüktü biz onun içinde şey yaptık. Fakat Yasin’in katili, vuran kişi, ağırlaştırılmış yedi kere müebbet ve yanındaki üç kişiye de müebbet. Bizim çocuklarımızın katili halen yargılanmazken peki Recep Tayyip Erdoğan, aynadan veya konuşurken çocuğumu hatırlıyor musun? Ethem Sarısülük’ü hatırlıyor musun? Ali İsmail’i hatırlıyor musun? Ahmet Atakan’ı hala soruşturması açılmamış hatırlıyor musun? Medeni hatırlıyor musun? Mehmet’i mi hatırlıyorsun, Hasan Ferit’i mi? Onlarca kişinin gözünü çıkardın hatırlıyor musun? Bunları, beni nasıl meydanlarda yuhladığını hatırlıyor musun? Tekrar söylüyorum bir anne, bu kadar aciz ki bir anneyi dahi meydanlarda yuhaladın. Ben unutmuyorum Recep Tayyip Erdoğan… Önce bunları hatırlayın ondan sonra konuşun. Ama ben her çıktığımda bunu hatırlatacağım ona. Bunlar çocuk katili dediği zaman ben çocuğumu ona hatırlatırım. Benim çocuğum da çocuktu. Daha 14 yaşındaydı, vurduğunuzda 14 yaşındaydı. Çocuğum kendi başına bile banyo yapamazken ben ona yaptırıyordum. Terörist oldu. Sizden ala terörist mi var? Ben çocuğumu istiyorum Recep Tayyip Erdoğan, emir vererek benden aldığın gibi ver çocuğumu, ben çocuğumu istiyorum.

 

 

Birgün, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU