Muhittin Böcek: Duyduklarım karşısında üzüntüden kahroldum

"Hayata dönmenin sevinci ile yaşanan olayların verdiği üzüntü arasında bıçak sırtı bir süreci yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum"

Fotoğraf: AA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Kovid-19 dolayısıyla yoğun bakımda kaldığı süre boyunca yaşananları öğrenince “üzüntüden kahrolduğunu” söyledi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Muhittin Böcek ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

"Siyaset sen nelere kadirmişsin"

Buna göre Böcek, şunları söyledi:

108 gün yoğun bakımda kaldım. Ölmek üzere olduğum, bitkisel hayata girdiğim hatta öldüğüm yolunda haberler yapılmış. Ölümüm üzerine başkanlık senaryolarına ilişkin çalışmalara başlanmış. Beklenti içinde olanlar, parti büyükleriyle görüşerek adaylıklarını ve taleplerini dile getirmişler. Bazıları ise hastalığım süresince bu amaçlı ziyaretleri birden fazla kez tekrarlamışlar. Büyükşehir Meclisi'nde seçim için çalışmalarına başlamışlar. Siyaset içinde farklı partilerdeki, farklı görüşlerde olan, düne kadar hiç yan yana gelmemiş ve gelmesi mümkün görünmeyen bazı arkadaşlarımızın bu aşamada koltuk sevdası uğruna, siyasi menfaatleri uğruna yan yana gelmeleri, çıkar birlikleri yapmaları son derece manidar, bir o kadar da düşündürücü. Siyaset, meğer sen nelere kadirmişsin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saygı Öztürk, yazısına şöyle devam etti:

Yoğun bakımdan çıktığı haberleri üzerine; “O, yoğun bakımdan çıksa da hastaneden çıkamaz”, “Hastaneden çıksa da ayağa kalkamaz”, “Bir daha belediyeye gelemez”, “Belediyeye gelse de uzun süre kalamaz” görüşleri yayıldı. Yoğun bakım sürecinde tam 24 kilo kaybetti. Elleri, ayakları tutmuyordu. Boğazı delinmişti. Görüntüsü hiç de iç açıcı değildi. 108 gün sonra hastaneden tekerlekli sandalye ile ayrılabildi. Bu görüntüleri artık Muhittin Beyin belediye başkanlığı yapamayacağını gösteriyordu. Böcek, o günlerde yaşananları şöyle anlatıyor: “Göreve dönemeyeceğim görüşleri ağır basmaya başladığından başkanlık seçimi için kulis çalışmaları hızlanıyor, kazanma matematiklerine bağlı olarak kazanma amaçlı meclis üyesi pazarlıkları zirve yapıyor. Hayata dönmüş olmanın inanılmaz sevinciyle birlikte bu konuda duyduklarım, okuduklarım ve gördüklerimle üzüntüden kahroldum. Hayata dönmenin sevinci ile yaşanan olayların verdiği üzüntü arasında bıçak sırtı bir süreci yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.”

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU