Mehmet Barlas: 6'lı masa fiilen dağıldı

“Artık altılı masa diye bir şey fiilen yok. İsmini ne kadar sürdürürler bilinmez”

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı masanın “fiilen dağıldığını” iddia etti. Barlas, 6'lı masadan iddiasını destekleyecek bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen “Artık altılı masa diye bir şey fiilen yok. İsmini ne kadar sürdürürler bilinmez” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Cumhuriyet Halk Partili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik iftiralarına CHP milletvekillerinden az da olsa bir tepki geliyor. Ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan henüz ses çıkmadı. Bu tip iftira ve yalanlar, Kılıçdaroğlu'nun çok alışık olduğu ve defalarca tazminat ödemek zorunda kaldığı yalanlara çok benziyor. Yarın öbür gün çıkıp "Bana maskeli insanlar gelip söyledi, Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor" derse kimse şaşırmaz.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılsa da masanın diğer ortakları boş durmuyor. İyi Parti Lideri Meral Akşener, CHP'li belediye başkanlarına oynuyor ve onlarla pozlar veriyor. Masanın diğer elemanları, kendilerinin cumhurbaşkanı adayı olabileceklerini söylemeye başladılar. Anlaşılan şu ki bu seçime her parti kendi adayıyla girecek. Hatta o ismi geçen belediye başkanları bile ilk turda seçime katılacak. Yani artık altılı masa diye bir şey fiilen yok. İsmini ne kadar sürdürürler bilinmez.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU