Saadet Partisi Sözcüsü: Türkiye, Rusya’nın yapmış olduğu bir kısım doğrudan ya da dolaylı kaynaklarla ayakta duruyor

Aydın, “Soğuk su ile duş almaya hazır olmak lazım” ifadesini kullandı

Fotoğraf: TV42

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Bugün Türkiye Rusya’nın bize yapmış olduğu bir kısım doğrudan ya da dolaylı kaynaklarla ayakta duruyor” dedi.

TV42 Haber Müdürü Mücahit Enes Turbil’in Sümenaltı programına konuk olan Aydın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aydın, yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya’dan yardım aldığını iddia ederek şunları söyledi:

Büyük iddialarla yola çıkanların, bir yılın sonunda insanlarımızı açlığa, yoksulluğa yasaklara ve işsizliğe mahkum etmemesi gerekiyordu. Getirdikleri bu tabloyu da algılarla ve süslü cümlelerle örtmemeleri gerekiyordu. Borç alan, emir alır diye kulaklarımıza küpe olan bir söz vardır. Bugün Türkiye Rusya’nın bize yapmış olduğu bir kısım doğrudan ya da dolaylı kaynaklarla ayakta duruyor. Merkez bankasında kaynağı belirsiz bir para var.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya’nın Kuzey Akım’ dan gönderilemeyen doğalgazı , Türkiye üzerinden yollayabileceğini değerlendiren Aydın, bunu normal karşıladığını belirtti.

Aydın, “Egemen güçler bir kısım ülkelerin siyasi gidişatına etki etmek isterler. Bunda anormal bir durum yok. Gayet normal. Önemli olan Türkiye’yi yönetmeye talip olanların ve yönetenlerin bu etkilerden uzak olarak dış politikaları yapmasıdır.” dedi.

“Soğuk su ile duş almaya hazır olmak lazım”

Mevcut ekonomi ile ilgili açıklamada bulunan Aydın, özellikle Şubat ve mart aylarında pahalılığın daha çok artacağına dikkat çekerek iktidarı eleştirdi. 

Aydın, “Şubat ve mart ayında soğuk su ile duş almaya hazır olmak lazım. Çünkü bu gidişat iktidarın elinde değil. Süreci günlük vaatlerle algılarla sürdürülemezin ötesine getirdiler. Ne yaparlarsa yapsınlar bu çöküş, bu hayat pahalılığı daha çok artacak” dedi.

İktidar’ın seçimde kaybedeceğini vurgulayan Aydın, bu sorunu azaltmak için seçim sisteminde değişiklik yapılması gerektiğini belirtti:

İktidar şu anda ateş topunu büyütüyor. Kaybedeceği bir seçime doğru gidiyor ama yinede çıkmamış candan umut kesilmez diye bir çaba içerisinde. Her bir vatandaşımızın ve yönetime talip olanların eline ve avucuna bir ateş topu geliyor. Bunun farkındayız. Kolay bir ekonomi de teslim almayacağımızı biliyoruz. İktidarda bunun farkında ama ne kadar çabalarsa çabalasın toparlayamıyor. Çünkü  niyet değişikliği yapması gerekiyor, paradigma değişikliği bir anlayış değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Planlı ekonomiye dönmesi gerekiyor.

 

TV42

DAHA FAZLA HABER OKU