İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ve Macaristan'ın yakında NATO üyeliğine onay sürecini tamamlamasını bekliyoruz

Tobias Billström, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanımız Kristersson'un görüşme talebini kabul etmesi çok iyi bir haber" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Reuters

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşme talebini kabul etmesinin çok iyi bir haber olduğunu söyledi.

Billström, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile görüştü. Görüşme sonrası iki bakan basın toplantısı gerçekleştirdi.

Tobias Billström, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanımız Ulf Kristersson ile görüşme talebini kabul etmesini çok iyi bir haber" ifadesini kullandı.

Billström, Türkiye'nin NATO konusundaki taleplerini de karşılamak için çok çalıştıklarını ifade etti.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto da NATO üyelik sürecinde Türkiye ile düzenli olarak diyalog kurduklarını, geçen hafta Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Üyelik sürecinin yakında tamamlanacağını düşünüyoruz"

Billström, ülkesinin NATO üyelik başvurusu hakkında Macaristan ve Türkiye'nin yakında karar almasını beklediklerini söyledi.

Billström, "Macaristan'daki gelişmeyi olumlu buluyoruz ve Macaristan ve , Türkiye'de, meclis oylamalarının ardından üyelik sürecinin yakında tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi ve devam etti:

Budapeşte'deki meclisten olumlu bir cevap almayacağımıza işaret eden bir bulgu yok.

NATO üyeliğinin İsveç'teki yeni hükümet için öncelik olduğunu söyleyen Billström, İsveç ve Türkiye liderlerinin yakında gerçekleştireceği görüşmenin de bu sürecin bir parçası olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "İsveç'in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza 'Randevu verin, gelsin.' dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz. Bizim bu noktadaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım. Bunlar bize verilmediği sürece parlamento aşamasında bu iş yürümez. Şu andaki yeni Başbakan'ın yaklaşım tarzı, terörle ve teröristlerle mücadeleden yanadır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU