Güney Karolina'daki bir okula yönelik sahte saldırı telefonları TikTok meydan okuması çıktı

Okulun başmüfettişi olay sırasında kimsenin yaralanmadığını ve ateş edilmediğini ama öğrencilerin gözle görülür şekilde sarsıldığını söyledi

(Google Maps)

Polis, Güney Karolina'daki bir lisede ateş edildiği yönündeki ihbarların sahte ve TikTok meydan okumasının parçası olduğunu söyledi.

News19'un haberine göre Richland County Şerif Departmanı, çarşamba günü saat 10.25 sıralarında, Blythewood Lisesi'nin okul bahçesinde aktif bir silahlı saldırgan olduğunu iddia eden birinden telefonlar alması üzerine okula intikal etti. Yetkililer bölgenin güvenliğini sağlayıp incelediler ama nihayetinde ortada bir tehdit olmadığını belirlediler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Richland İkinci Okul Bölgesi Başmüfettişi Dr. Baron Davis, çağrının bir TikTok meydan okumasından kaynaklandığını söyledi. Davis, olay sırasında kimsenin yaralanmadığını ve ateş edilmediğini ama bu aldatmacadan sonra öğrencilerin gözle görülür şekilde sarsıldığını ve ebeveynleri tarafından alındığını söyledi.

Başmüfettiş olaydan sonra düzenlediği basın toplantısında, "İhbar sahte olmasına rağmen duygular ve öğrencilerin hissettikleri korku gerçekti" dedi.

İnsanların bunu şaka olarak görmeye devam etmesi ve her ne sebeple olursa olsun öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı tehlikeye atmayı sürdürmesi beni çok üzdü.

Şerif Leon Lott, yasa uygulayıcılarının yakın gelecekte yapılacak başka olası sahte çağrılara hazırlanmayı planladıklarını söyledi.

Okul yaşanan sıkıntı sonrası bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Bu sabah emniyet güçleri Blythewood Lisesi kampüsünde ateş açıldığına dair ismini vermeyen bir kişinin ihbarına intikal etti. Richland County Şerif Departmanı hemen olay yerine geldi" ifadelerine yer verildi.

Kolluk kuvvetleri binada arama yaparken okul tecrit altına alındı. Şerif Departmanı, bunun bu sabah Güney Karolina okullarına yönelik üç sahte ihbardan biri olduğunu belirledi. Okulda herhangi bir silah sesi veya yaralanmaya dair kanıt yok.

Son günlerde TikTok'taki silahlı saldırı tehditlerinden sonra ülke genelinde birçok okul "hafif" tecrit altına alındı ve yükselen bu eğilime karşı alarma geçildi. KBBI'nin haberine göre, salı günü 16 yaşındaki bir çocuk TikTok'ta Alaska'daki bir okul bölgesinde bir okula silahlı saldırı düzenleyeceğini paylaştı.

KXLY de Idaho'nun Sandpoint kentinde bir öğrenciye, önceki günlerde sosyal medya platformunda benzer tehditlerde bulunmasının ardından yasal suçlama yöneltildiğini bildirdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU