Roger Waters: Ukrayna'nın ölüm listesindeyim

Ünlü sanatçı ABD'yi eleştirerek "Daha fazla insan öldürüyoruz. İnsanların seçimine daha fazla müdahale ediyoruz" dedi

Roger Waters, Rusya-Ukrayna savaşı hakkındaki görüşleri nedeniyle Kremlin yanlısı olmakla eleştiriliyor (Reuters)

Açıklamalarıyla sık sık tartışma yaratan Roger Waters, Ukrayna'nın "ölüm listesinde" olduğunu söyledi. Ünlü sanatçı dün Rolling Stone'da yayımlanan röportajında ABD'yi eleştirdi.

ABD'nin "en az 10 katı farkla en kötü ülke" olduğunu savunan Waters şöyle konuştu:

Daha fazla insan öldürüyoruz. İnsanların seçimine daha fazla müdahale ediyoruz. Biz, Amerika imparatorluğu, bütün bu pislikleri yapıyoruz.

Pink Floyd'un solisti, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği iddia edilen savaş suçlarıyla ilgili raporlara "Batı propagandası" dedi:

Bu, Rus propagandası demenin tam tersi. Ruslar bizim seçimimize müdahale etti, Ruslar bunu yaptı.... Hepsi yalan.

79 yaşındaki şarkıcı daha sonra "Unutmayın, ben Ukrayna hükümetinin desteklediği bir ölüm listesindeyim. Listedeki insanları öldürdüler. Birini öldürdüklerinde fotoğrafının üzerinde 'Tasfiye edildi' yazıyorlar. Ben de o lanet fotoğraflardan biriyim" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus devletinin kontrolündeki RT, Waters'ın, gazeteci Darya Dugina'yı işaret ettiğini yazdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in akıl hocası Aleksandr Dugin'in kızı olan Dugina, Ukrayna İçişleri Bakanlığı'yla bağlantılı olduğu iddia edilen Myrotvorets internet sitesindeki listeye konulduktan sonra ağustosta suikasta uğramıştı.

Site Rusya yanlısı ayrılıkçıların, Ukrayna karşıtlarının ve savaş suçlularının bilgilerini kolluk kuvvetleri için toplayıp paylaştığını iddia ediyor.

Dugina'nın yanı sıra İtalyan foto-muhabiri Andrea Rocchelli ve Rus gazeteci Andrei Stenin, bu listeye konulduktan sonra öldürülmüştü.

Waters sözlerini "Ukrayna'daki insanlar ölmemeli. Rusya, Batılı hükümetlere 20 yıl boyunca diplomatik önlemler önererek Ukrayna'yı istiladan kaçtıktan sonra bunu yapmaya teşvik edilmemeliydi" ifadeleriyle sürdürdü.

Waters'tan açık mektuplar

Müzisyen, 6 Ağustos'ta CNN International'da yayımlanan röportajında, Ukrayna'daki savaşı körüklediği gerekçesiyle Biden'a savaş suçlusu dediğini ifade etmişti.

Waters, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska'ya 4 Eylül'de yazdığı mektupta, Kiev'in Batı'dan silah tedarikinin sürdürmesi talebinin savaşı sadece daha da uzatacağını savundu.

Sanatçı, Zelenski'nin uyguladığı politikalarla Ukrayna halkının iradesini hiçe saydığını, ülkede anti-demokratik ve aşırı milliyetçi unsurların güç kazanmasını sağladığını öne sürdü.

Bunun üzerine tepki toplayan Waters'ın Polonya'da nisanda vermesi planlanan konserleri iptal oldu.

Waters daha sonra Putin'e açık mektup yazarak savaşı sonlandırmasını ve bölgedeki toprak talepleriyle ilgili garanti vermesini istedi.

 

Independent Türkçe, Rolling Stone, RT

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU