Elon Musk'ın Tesla robotu hakkında merak ettiğiniz her şey

Optimus robotu, şirketin sürücüsüz araçlarıyla bazı benzerlikler gösterecek

(Reuters)

Elon Musk ilk yapay zeka destekli Tesla robotunu bu ay tanıttığında, elektrikli araç şirketi için yeni bir sayfa açılacak.

Ve aslında, Optimus olarak bilinen robot, Tesla'nın çılgınca popüler olan sürücüsüz otomobillerinde kullanılan aynı sensörler ve yonga setleriyle üretildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın en zengin kişisi 2021'de robot konseptini ilk kez tanıttığında, şirketin sunduğu slaytlarda robotun 1,72 metre boyunda ve yaklaşık 57 kilogram ağırlığında olacağını belirtti.

Tesla, robotun 68 kilogram kaldırabileceğini, 20 kilogram taşıyabileceğini ve saatte 8 kilometre hızla gidebileceğini iddia etti. Musk, robotun insanların ondan kaçabileceği ve onu alt edebileceği şekilde tasarlanacağını söyleyerek espri yaptı.

Tesla'nın Autopilot kameraları robotun kafasına yerleştirilecek ve ayrıca yararlı bilgiler için bir ekrana sahip olacak.

China Cyberspace dergisi için yazdığı bir makalede Musk, Optimus'un "tekrarlayan, sıkıcı ve tehlikeli görevlerde" insan emeğinin yerini almak üzere tasarlandığını yazdı.

Fakat vizyonu, yemek pişirmek, çimleri biçmek ve yaşlılara bakmak gibi eylemlerle milyonlarca haneye hizmet etmek.

Bu hedefe ulaşmak için robotların yeterince akıllı olacak şekilde evrimleşmesi ve bizim de robotları seri üretme becerisine sahip olmamız gerekiyor. "4 tekerlekli robotlarımız" olan otomobillerimiz, insanların seyahat etme ve hatta yaşama biçimlerini değiştirdi. Bir gün sürücüsüz otomobil (yani gerçek dünyadaki yapay zeka) sorununu çözdüğümüzde, yapay zeka teknolojisini insansı robotlara genişletebileceğiz ve bu da otomobillerden çok daha geniş bir uygulama alanına sahip olacak.

İnsansı bir robotun ilk örneğini bu yıl piyasaya sürmeyi, bu robotun zekasını geliştirmeye ve büyük ölçekli üretim sorununu çözmeye odaklanmayı planlıyoruz.

Bundan sonra, üretim arttıkça ve maliyetler düştükçe insansı robotların kullanışlılığı her yıl artacak. Gelecekte, bir ev robotu bir arabadan daha ucuz olabilir.

Belki de 10 yıldan kısa sürede insanlar anne babalarına doğum günü hediyesi olarak robot alabilecek.

Musk, robotun ilk örneğini 30 Eylül'de şirketin her yıl düzenlediği Yapay Zeka Günü'nde tanıtacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU