Markaların Kraliçe'nin ölümüyle ilgili neler yaptığını gösteren Twitter hesabı viral oldu

Sosyal medya hesabı, amacını "yurtsever yas tutmanın uygun şekilde sergilenmesini izlemek, değerlendirmek ve teşvik etmek" olarak tanımlıyor

(Buckingham Sarayı)

Geçen perşembe günü (8 Eylül) Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'in İskoçya'daki Balmoral kalesinde huzur içinde vefat ettiği açıklandığında ülke neredeyse durma noktasına geldi.

Bazı barlar ve mağazalar 9 Eylül'de Majestelerine bir saygı göstergesi olarak kapanırken, birçok işletme de 19 Eylül Pazartesi günü Kraliçe'nin cenaze töreni için kepenk indirecek. Bazı markalar ise yaslarını daha ince bir şekilde dışa vuruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

@GrieveWatch adlı yeni bir Twitter hesabı, markaları ve Kraliçe'nin ölüm haberine nasıl tepki verdiklerini izliyor.

Şimdiden 80 binin üzerinde takipçi toplayan hesap viral oldu. Profilinde yer alan açıklamada, "yurtsever yas tutmanın uygun şekilde sergilenmesini izlemek, değerlendirmek ve teşvik etmek" için platformda olduğu belirtiliyor.

Paylaştığı görsellerden biri, adı açıklanmayan bir lazer epilasyon şirketine aitti. E-posta olduğu anlaşılan metnin ekran görüntüsünde şirket, "Kraliçemizi anmak ve onurlandırmak için 19 Eylül 2022'ye kadar en muhteşem fırsatları sunuyoruz" yazdı.

Bir diğerinde ise bir vitrinde duran, hesabın "Yas Karpuzu" olarak adlandırdığı bir karpuzun kenarına "Huzur İçinde Yat Kraliçe Elizabeth" cümlesi oyulmuş.
 


Bir başka dükkan ise bir çocuk eğlence aracının kullanımını durdurdu.
 


İsmi açıklanmayan bir süpermarketin, Kraliçe'nin hazirandaki jübilesi için yeniden adlandırılan Heinz Salata Kraliçesi sosunu indirimli fiyattan sattığı ortaya çıktı.

Ayrıca, üzerinde Kraliçe'nin kahve sanatı ve Majestelerinin sözüyle birlikte içeceklerini servis eden bir kahve dükkanının resmini de paylaştı:

Yas, aşk için ödediğimiz bedeldir.

Kraliçe'nin cenaze töreni için birçok mağaza ve bar çalışma saatlerini azaltacak. Bu hafta McDonald's, Birleşik Krallık'taki tüm restoranlarının 19 Eylül Pazartesi günü gece yarısından akşam 5'e kadar kapalı olacağını duyurdu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU