"20 yıllık yandaşlar", "yol arkadaşları" ve "5'li çete ile pazarlık yapanlar"… Erdem: Kılıçdaroğlu, 'müesses nizamın' hedefinde

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Kılıçdaroğlu'nun 3 gruba verdiği mesajları Independent Türkçe'ye yorumladı

Kemal Kılıçdaroğlu / Fotoğraf: Twitter

Altılı masada bir araya gelen siyasi partilerin genel başkanları kimin cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamadı. 

Liderler bu konuda ser verip sır vermiyor. Ancak verilen mesajların arasında kimin aday olabileceğine dair işaretler var. 

Son dönemde mesajlarının dozunu yükselten ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 

Kılıçdaroğlu önce gazeteci, yazar, stratejist ve kamuoyu araştırmacılarını isim vermeden uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hedeflenen isimler arasında kimler var?

Bu isimlerin kim olabileceği aşağı yukarı tahmin ediliyor. Hatta Habertürk yazarı Kübra Par, Fatih Altaylı'nın hedef alındığını yazdı. 

Fatih Altaylı ise bir gün sonra kaleme aldığı yazısında CHP Genel Merkezi'nde birileriyle görüştüğünü ve kendisine "sen değilsin" denildiğini ifade etti. 

"Son zamanlarda kerameti kendinden menkul bazı kişiler bir anda muhalif yazar oldular. 20 yıllık yandaşlıktan sonra, bir baktık oluvermişler işte" diyen Kılıçdaroğlu, daha bu çıkışının tartışması devam ederken arka arkaya üç tweet daha attı. 

"Ya bana katılın ya önümden çekilin"

Daha önce bir grup toplantısında çalışma arkadaşlarına, "Ya bana katılın ya da önümden çekilin" dediğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendi yol arkadaşlarıma dedim. 5'li çeteler, bazı sermayedarlar, varlıkçılar, çantacılar bu ülkenin ikinci 100 yılını dizayn etmeye kararlı. Ben ve arkadaşlarım da onlara karşı dimdik durmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Çetelerle pazarlık yapanların gözünün yaşına bakmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Kimlerin bu operasyonun arkasında olduğunu da biliyorum. Benim böyle kurmaylarım olmaz. Oldurtmam. Benimle olacaklara net söyledim! Bay Kemal'de komisyon olmayacak, ihale olmayacak, haksız zenginleşme olmayacak. Benimle yürüyecek olanlar, bunu bilerek gelsinler." 

 

 

İsim verilmek istenmiyor

Kılıçdaroğlu, bu çıkışıyla gazeteci ve yazar ile kendi yol arkadaşları ve '5'li çete ile pazarlık' yapanlara mesaj vermiş oldu. 

CHP'liler hangi gazeteci, yazar ve kamuoyu araştırmacıları, yol arkadaşları ve 5'li çete ile pazarlık yapanların kimler olduğuna ilişkin isim vermek istemiyor. 

Kamuoyundaki bazı isimleri zikreden ve bunların yazılmasını da arzu etmediklerini belirten CHP'liler, "kişiler belli" demekle yetinirken Kılıçdaroğlu'nun mesajlarının ne anlam taşıdığına ilişkin ise yorumda bulunuyor.

"Devletin içine çöreklenmiş bir dar sermaye oligarşisi var"

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını Independent Türkçe'ye yorumladı. 

Erdem'e göre göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği mesajlar çok açık ve net. 

Kılıçdaroğlu'nun çok uzun zamandır yayınladığı videolar ve verdiği demeçlerde devletin içine çöreklenmiş bir dar sermaye oligarşisi grubuna dikkati çektiğini belirten Erdem, "Bu AK Parti'nin ürettiği bir grup değil. Uzunca yıllardır Türkiye'de müesses nizamı tesis etmeye çalışan bir grup" dedi.

 

Eren Erdem
Eren Erdem / Fotoğraf: AA

 

"Karanlık dehlizler aydınlatılmalı"

"Müesses nizam" diye tarif edilen yapının Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığını vurgulayan Erdem, "Kemal Bey, Türkiye'ye bir paradigma değişikliği vadediyor. Değişiklikten maksat siyasi aktörlerin değişmesi değil, topyekûn dar sermaye oligarşisini kontrol altında tutma ve tüm unsurlarıyla bir hesaplaşmaya içerisine girmiş olmasıdır" diye konuştu. 

Altılı masa aktörlerinin yeni devlet projeksiyonu da ortaya koyduğunu ve müesses nizam paradigmasını değiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Erdem, "Devletin kurumlarını yeniden inşa edilmesi ve karanlık dehlizlerini aydınlatılması, şeffaflaştırılması ve saydamlaştırılmasını amaçlanıyor" yorumunda bulundu.

"Bilerek algı yapan kişiler var"

Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alındığını vurgulayan Eren Erdem, şunları kaydetti: 

Kim veya kimlerin ne yaptığının farkında. Özellikle altını çizerek bunların ikiye ayrıldığını söylemek isterim; 'Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz' şeklinde bir kampanya yürütülüyor. Şimdi sokağı, toplumu tanımadığı için bu kampanyadan etkilenmiş kişiler olabilir. Yani bunları ayırıyorum. Ancak bile bile Kemal Bey'in kazanacağını bildiği halde sırf mevcut paradigmanın muhafazası adına, maksatlı bir biçimde bu kampanyaya destek veren ve muhalefetin adayını dizayn etmeye, siyaseti dizayn etmeye çalışan kişiler var. Bunlar belli kişilerdir ve profesyonel olarak bunu yaparlar. Siyasetin her döneminde böyle bir maksat ve vizyonla hareket ettiklerini de biliyoruz. Bilerek algı yapan bunlar aynı zamanda altılı masanın da dağılması adına faaliyet yürüten kişilerdir. Evet. Onların kim olduğunu biz biliyoruz. Bu kişilerin ne yapmak istediği, kimler tarafından arandığını hepsini biliyoruz.

"Amaç bu paradigmayı değiştirmektir"

Eren Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece CHP'deki bazı kişileri değil sosyal demokrat mahalleyi kastettiğine dikkati çekerek "İçinde bulunduğumuz mahalle, fikir ve düşünce insanıyla çok geniş bir şemsiyedir. Camiaya 'mevcut paradigmayla ve müesses nizam devam edecekse batsın öyle adaylık' mesajı veriliyor. Bana göre de paradigmanın değişmesi gerekir. Kemal Bey zaten bu yüzden hedeftedir. Çalıştığımız şey bu paradigmayı bu organizasyonu değiştirmektir" diyerek sözlerini tamamladı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU