Kılıçdaroğlu'ndan "CHP'li kurmayların 'beşli çete' ile görüştüğü" iddiaları ile ilgili açıklama

Kılıçdaroğlu, "Bazı kurmaylarımın beşli çetelerle görüştüğüne dair haberleri devreye sokacakları bilgisi geliyor. Kimlerin bu operasyonun arkasında olduğunu da biliyorum. Benim böyle kurmaylarım olmaz. Oldurtmam" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bazı parti kurmaylarının '5'li çete' diye isimlendirilen hükümete yakın iş insanları ile görüştüğü" iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan, daha önce bir grup toplantısında "Ya bana katılın ya da önümden çekilin" sözlerini hatırlatarak, "Onu da netleştireyim. Kendi yol arkadaşlarıma dedim. 5'li çeteler, bazı sermayedarlar, varlıkçılar, çantacılar bu ülkenin ikinci 100 yılını dizayn etmeye kararlı. Ben ve arkadaşlarım da onlara karşı dimdik durmaya kararlıyız" dedi.

“AK Parti’nin ihalecisi kötü, gelsin bizimkiler' demeyenler yol arkadaşım olacak" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu iddialara ilişkin şunlara söyledi:

Şimdi bazı sermayedarlar, birtakım medya üzerinden, bazı kurmaylarımın beşli çetelerle görüştüğüne dair haberleri devreye sokacakları bilgisi geliyor.

Kimlerin bu operasyonun arkasında olduğunu da biliyorum. Benim böyle kurmaylarım olmaz. Oldurtmam.  Benimle olacaklara net söyledim! Bay Kemal’de komisyon olmayacak, ihale olmayacak, haksız zenginleşme olmayacak. Benimle yürüyecek olanlar, bunu bilerek gelsinler.

Gelenler; çocuklarımız için, torunlarımız için, gençlerimiz için gelsin. Vatanımızın, doğmayı bekleyen evlatları için gelsin. Fakir fukara için gelsin. Bırakın herhangi bir kurmayımı; bu çetelerle pazarlık yapan evladımın bile gözünün yaşına bakmam. Gidenlere de uğurlar ola.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CHP kurmaylarının sermaye sahipleri ile görüştüğü" iddiaları

Diken'in CHP kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ortak cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nun gösterilmesi ihtimali  nedeniyle büyük sermaye sahibi çevrelerle ilişkili kimi grupların bu duruma karşı çeşitli hamlelere giriştiği iddiası yer aldı.

İddiaya göre, Kılıçdaroğlu’nun sermaye karşıtı açıklamaları, sermaye çevreleri ve bunlara yakın kesimleri rahatsız etti. Randevu talepleri karşılıksız kalan bu grupların bu defa CHP liderinin en yakınındaki kimi kurmaylarını yıpratmayı hedefliyor.

İddialar arasında, sözkonusu çevrelerin gazeteciler ile, “Kılıçdaroğlu’nun en yakın kurmaylarından bazıları beşli çeteyle görüştü” şeklinde bilgiler paylaştığı da yer aldı.

CHP’li isim iddialara ilişkin, "Genel başkanımızın doğrudan hedef alınmasının ters teptiğini herkes görüyor. Bu nedenle parti içerisinde genel başkanımıza yakın isimler hedef alınmak isteniyor. Buradaki asıl amaçsa bu isimlerin yıpratıp Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellenmek" dedi.

Son dönemlerde “Kılıçdaroğlu aday olursa kaybeder” minvalindeki köşe yazılarını da işaret eden yetkili, CHP tabanın da bu ihtimale inandırılmak istendiğini söyledi.

CHP’li kurmaya göre, partideki dar bir grup da kimi açıklamaları ve verdiği görüntülerle bu köşe yazılarını destekler bir pozisyonuna düşüyor.

Kılıçdaroğlu’nun bugünkü sert çıkışının da doğrudan belli bir adresi gösterdiğini belirten CHP’li isim, “Bu girişimin içinde kimlerin olduğunu genel başkanımız başta olmak üzere genel merkezimiz isim isim biliyor. Aylardır bazı gazeteciler ve anket şirketlerine aktarılan paralar da dahil" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU