Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "KHK" tepkisi: Böyle bir yetkisi yok, bu milleti aldatmaktan başka bir şey değil

Kılıçdaroğlu'nun "KHK'lılar" ile ilgili sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Siz ne zaman yargı oldunuz da yargı haklarını kullanıyorsunuz? Böyle bir yetkin olmadığına göre, bu milleti ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK ile kamudaki görevlerinden alınanların göreve iade edileceğine yönelik sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Her şeyden önce Bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok. Kazanılmış kendisine milletin verdiği yetki yok. Ama o durmadan yalan üstüne yalanlarına devam ediyor. Türkiye bir hukuk devleti. Siz ne zaman yargı oldunuz da yargı haklarını kullanıyorsunuz? Böyle bir yetkin olmadığına göre, bu milleti ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir. KHK ile bir şeyler bekleyen vatandaşı aldatmak, kandırmak... Sen önce elindeki büyükşehir belediyelerinde vatandaşlara verdiğin sözleri yerine getir. Su paralarında ne söz verilmişti, nerelere çıkarıldı? Vatandaş su paralarında ciddi sıkıntı içinde mi? Bunların sözünü nasıl vermişlerdi? Şimdi geldikleri yer ortada. Bunların hepsi 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan başka bir şey değil.  Hepsi yalan. Türkiye bir hukuk devleti. Siyasiler olarak böyle bir yetkiyi biz kullanamayız. Milletim de bu kadar enayi değildir.

Ahmet Şık'a tepki

TİP milletvekili Ahmet Şık'ın "AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak" sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, "Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa bir vekil olma şansını yakaladı. Şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Hukuk devletinin içinde teröristlerin yaklaşım tarzıyla bri yaklaşım içinde. Soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Gücü ne AK Parti'yi kapatmaya da ne de mahkum yetmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Birçok terör örgütlerinin içinde yer almış bir kişidir. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyareti

Kılıçdaroğlu'nun Samsun'daki TEKNOFEST'i ziyaret etmesi ile ilgili gelen bir soruya da Erdoğan şu yanıtı verdi:

CHP'nin akşam başka sabah başka tablosu ortada. Bay Kemal maalesef partisinin içindeki milletvekillerine hakim değil. O da onlar gibi yalan üstüne yalan uyduruyor. Kendi milletvekili SİHA'ları terör örgütleriyle mukayese ettiklerini bilmiyor. İnsansız araçlar hakkında dersini iyi çalışmamış. Nasıl olduysa Samsun'a uğrayıverdi.

Yunanistan'ın S-300 tacizi

Erdoğan, Yunanistan'ın Ege’de uluslararası hava sahasında NATO görevi icra eden Türk F-16 uçaklarına "radar kilidi" atması ile ilgili de yorumlarda bulundu.

Erdoğani "NATO daha sonra manevrasını yaptı her zaman olduğu gibi. Silindi. Türkiye ile beraber ayrı bir güç olduklarını ifade etti. Bu bir vaka zaten. Yunanistan'ın rahatsız olması Türkiye - NATO ilişkilerini zayıflatmaz. Türkiyesiz bir NATO düşünülemez. Yunanistan'ın NATO içinde kıymeti harbiyesi yok. Türkiye varsa NATO güçlü, Türkiye yoksa NATO güçlü değil" dedi.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU