Penguen Lucas, ortopedik ayakkabılarıyla tekrar yürümeye başladı

"Ona normal bir hayat yaşama şansı verebilmek beni mutlu ediyor"

Lucas da ortopedik ayakkabıları sayesinde diğer penguenler gibi yaşayabilecek (San Diego Hayvanat Bahçesi Yaban Hayatı Birliği)

ABD'de hastalık yüzünden yürüyemeyen bir penguene ortopedik ayakkabı giydirildi.

Kaliforniya eyaletindeki San Diego şehrinde yer alan hayvanat bahçesinde yetkililer, sağlık sorunu nedeniyle yürümekte güçlük çeken Lucas adlı penguene ortopedik ayakkabıyla yardımcı oldu.

Hayvanlar için özel ortopedik ürünler üreten Thera-Paw şirketinin tasarladığı ayakkabı, 4 yaşındaki Afrika pengueninin yeniden yürüyebilmesini sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanat bahçesinde yaban hayatı uzmanı olarak çalışan Debbie Denton, "Yeni ayakkabılarını giydirdiğimizde Lucas'taki değişimi görünce şaşırdık. Etrafta hareket edebildiğini görmek, hayatını eksiksiz şekilde yaşayabileceği umudu sağladı" dedi.

Yetkili, Lucas'ın omurilik iltihabı nedeniyle ayaklarında şişler oluştuğunu, yürüyemediğini ve bacaklarındaki kasların zayıfladığını söyledi.

Deneyimli veteriner Beth Bicknese, "Lucas'ı uzun zamandır tanıyorum. Dolayısıyla ona normal bir hayat yaşama şansı sağlayabilmek beni mutlu ediyor" dedi.
 


Bicknese, ayakkabılar sayesinde Lucas'ın da diğer penguenler gibi kayalara tırmanabileceğini, yüzebileceğini ve kendisine uygun bir eş bulup çiftleşebileceğini ifade etti.

Aynı hayvanat bahçesinde mayısta üç aylık Msituni adlı bir zürafaya protez bacak da takılmıştı.



Independent Türkçe, IFL Science, Kiro7

DAHA FAZLA HABER OKU