Trump'ın evinde yapılan aramanın ardından FBI ajanlarını tehdit eden adam yargılanacak

FBI'ın Ulusal Tehdit Operasyonları Bölümü, radikal sağcı sosyal medya ağı Gab'in bir kullanıcısının platformda tehditler savurduğuna dair ihbar aldı

FBI, 8 Ağustos 2022'de Mar-a-Lago'da arama yaptığında eski ABD Başkanı Donald Trump mülkte değildi (AFP)

Donald Trump'ın Mar-a-Lago mülkünde yapılan arama sonrasında Pensilvanyalı bir adam, mümkün olduğunca fazla FBI ajanını öldürme tehdidi sebebiyle yargılanacak.

46 yaşındaki Adam Bies, yetkililerin neredeyse hepsinin eski başkanın evinde 8 Ağustos'ta gerçekleştirilen gizli belge aramasından sonra yapıldığını söylediği şiddet tehditleri nedeniyle 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme belgeleri FBI'ın Ulusal Tehdit Operasyonları Bölümü'nün, radikal sağcı sosyal medya ağı Gab'de tehditler savuran, "BlankFocus" adıyla bilinen bir kullanıcı hakkında ihbar aldığını belirtiyor.

Şüpheliye ait bir e-posta adresini ve IP adresini takip ettiklerini söyleyen dedektiflere göre kullanıcı, "Tek amacım kendim ölmeden önce onlardan daha fazlasını öldürmek" diye yazdı.

Bies hakkında federal kolluk kuvvetlerini etkilemek, engellemek veya misilleme yapmaktan iddianame hazırlandı ve bu hafta yapılacak duruşmaya kadar tutukluluk hali devam edecek.

Şüpheli, bir başka gönderide de "Kaçınılmaz olana hazırım. İstediğiniz veya olmasını istediğiniz şey yerine gerçekliği olduğu gibi kabul ettiğinizde, hayatınıza devam edebilir ve kaçınılmaz sonuca hazırlanabilirsiniz" yazmakla suçlanıyor.

Bu lanet olası çocuk tacizcisi pislik kolluk kuvvetleri yüzünden öleceğimi zaten biliyorum. Tek amacım kendim ölmeden önce onlardan daha fazlasını öldürmek. Hayatımın bir saniyesini bile onların gözetiminde geçirmeyeceğim.

Ayrıca iddiaya göre 10 Ağustos tarihli bir gönderide, "FBI için herhangi bir sıfatla çalışan, müdürden, lanet olası tuvaletlerini temizleyen hademeye kadar her bir pislik ölmeyi hak ediyor. Bize savaş açtınız ve şimdi de SİZİN için av sezonu açıldı" diye yazdı.

Tutuklama haberi silahlı bir adamın geçen hafta Ohio eyaletinin Cincinnati kentindeki FBI saha ofisine girmeye çalışmasının ardından geldi. Olayın sonucunda 43 yaşındaki Ricky Shiffer, çatışmanın ardından kolluk kuvvetleri tarafından vurularak öldürüldü.

Trump ve müttefikleri, federal bir yargıç tarafından imzalanmasına ve Adalet Bakanı Merrick Garland tarafından bizzat onaylanmasına rağmen FBI'ın Mar-a-Lago aramasını kınadı.

Geçen hafta FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı, arama sonucunda federal görevlilere yönelik tehdidin arttığına dair ortak bir istihbarat bülteni yayımladı.

Gizliliği kaldırılan arama emrine ve Mar-a-Lago aramasından elde edilen mal tutanağına göre ajanlar gizli, çok gizli ve TS/SCI'ın daha yüksek gizlilik seviyelerinin bazılarına ait belgeler ele geçirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU