House of the Dragon: Velaryon Hanedanı'nın neden siyah olduğu açıklandı

Dizi 21 Ağustos'ta seyirciyle buluşacak

Velaryon Hanedanı'nın lideri olan Corlys Velaryon'a, Steve Toussaint hayat veriyor (HBO)

Game of Thrones'un spinoff'u House of the Dragon'ın dizi sorumlusu Ryan Condal, yapımın George R. R. Martin'in destansı fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'yla farkına ilişkin konuştu.

Entertainment Weekly'de dün yayımlanan röportajda Condal, Velaryon Hanedanı'nın neden siyah olduğunu açıkladı. Zira kitap serisinde bu aile beyaz ten ve gümüş renkli saçlarla olarak tasvir ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dünya, 10 yıl önce Game of Thrones'un başladığı zamandan çok farklı" diyen Condal, bu tür hikayelerin daha fazla çeşitlilik barındırması gerektiğini savundu. Condal, "ekranda bir grup beyaz insanın olmadığı bir dizi yapmanın" hem kendisi hem de dizinin diğer sorumlusu Miguel Sapochnik için çok önemli olduğunu açıkladı.

Ayrıca Velaryon Hanedanı'nı gümüş renkli saçlara sahip siyah bir aile olarak gösterme fikrinin ilk olarak ünlü yazar Martin'den geldiği belirtildi. Dergi, diziden yeni görseller de paylaştı.
 


Westeros'taki Targaryen ailesini işleyecek dizi, Martin'in 2018'de yayımlanan Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı romanına dayanıyor.

House of the Dragon, ilk dizide  yaşananların 200 yıl öncesini konu almaya hazırlanıyor. Targaryen ailesi merkeze alınarak Aegon the Conqueror'ın (Fatih Aegon) Westeros'a gelişi, Targaryen hanedanı içinde patlak veren ve onları parçalayan iç savaş ekranlara yansıyacak.

Oyuncu kadrosunda Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Ryan Corr, Jefferson Hall, David Horovitch, Graham McTavish, Matthew Needham, Bill Paterson ve Gavin Spokes gibi isimler yer alıyor.

House Of the Dragon 21 Ağustos'ta seyirciyle buluşacak.

 

Independent Türkçe, Entertainment Weekly, Digital Spy

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU