Soylu'nun "Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var" iddiasına Mithat Sancar'dan yanıt: Buyursun açıklasın

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu mafyatik tarzdır, hukuku çökertme tarzıdır ve Türkiye'de maalesef İçişleri Bakanı konumunda olan biri bunu sınırsız yalan ve iftiralarla yapmakta hiçbir beis görmüyor" diye konuştu

Fotoğraf: AFP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan için, "Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var. Bunlar terör örgütünün esiri" iddiasını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Kaset mi, belge mi var, buyursun açıklasın" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu, Kanal D'de Hakan Ural ile 'Neler Oluyor Hayatta' programında dün yaptığı konuşmada HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'la ilgili "Bunlar PKK'nın dışında en ufak bir adım atamazlar. Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var. Bunlar esirler. Terör örgütünün esiriler, hem o ideolojiye sahipler ama kurtulmak isteseler de kurtulamazlar" demişti.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; HDP EŞ Genel Başkanı Mithat Sancar ise Soylu'nun iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

Söyleyeceğimiz şey çok net, buyursun açıklasın; ne varsa. Kaset mi var, belge mi var, buyursun açıklasın. Açıklamıyorsa suç işliyor. İki suç işliyor. Bir suç delilini saklama, iki iftira suçu. Bizim bu konularda an ufak bir tereddüdümüz, kaygımız yok. Bu mafyatik tarzdır, hukuku çökertme tarzıdır ve Türkiye'de maalesef İçişleri Bakanı konumunda olan biri bunu sınırsız yalan ve iftiralarla yapmakta hiçbir beis görmüyor.      

Haberin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz

 

 

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU