Polisin elektroşok tabancasıyla vurduğu adam Thames Nehri'ne düşerek öldü

Polislerin eylemlerini denetlemekle görevli gözlemci kurum, 40'lı yaşlarının başındaki erkeğin hastanede hayatını kaybettiğini söyledi

Thames, İngiltere’nin en uzun nehri (Reuters/Arşiv)

Birleşik Krallık'ta bir erkek, polis tarafından elektroşok tabancasıyla vurulup Chelsea Köprüsü'nden Thames Nehri'ne düştükten sonra öldü.

Polis memurları, cumartesi sabah 9'u biraz geçe tornavidalı bir erkeğin bağırdığı ihbarıyla olay yerine çağrıldı.

Polislerin eylemlerini denetlemekle görevli gözlemci kurum IOPC (Independent Office for Police Conduct / Bağımsız Polis Eylemleri Teşkilatı) 40'lı yaşların başındaki adamın hastanede öldüğünü ve bağımsız bir soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada paylaşılan ve olaya ait olduğu bildirilen görüntülerde, bir erkeğin polisle karşı karşıya geldiği görülüyor.

Bir memurun ona elektroşok tabancasıyla ateş etmesiyle yere düşen adam, kalkmaya çalışıyor. Sonrasında ikinci kez aynı tabancayla vuruluyor. Kendisini yoldan çekmeye çalışırken de üçüncü kez vuruluyor.

Daha sonra ayağa kalkıp memurlardan kaçan adam, bir bariyeri aşıp Thames Nehri'ne düşüyor. Adamı kurtarması için bir RNLI (Royal National Lifeboat Institution / Kraliyet Ulusal Cankurtaran Kurumu) ekibi acilen çağrıldı ve adam hızla kaldırıldığı hastanede öldü.

Metropolitan Polis Teşkilatı, adamın ailesine ölüm haberinin verildiğini doğruladı.

IOPC şu açıklamayı yaptı:

Metropolitan Polisi memurlarının, dün sabah [cumartesi] Thames Nehri'ne girmeden önce Chelsea Köprüsü'nde olan bir adamla kurduğu teması soruşturuyoruz. Daha sonra sudan kurtarıldı ve kritik bir durumdayken hastaneye kaldırıldı. 40'lı yaşlarının başındaki adam ne yazık ki cumartesi akşamı hastanede öldü.

Müfettişler, polisin vücut kamerasındaki videoları güvence altına aldı ve olaya karışan memurların ilk beyanları alındı. Kullanılan Taser da toplandı ve analiz edilecek. Müfettişler olay yerindeki adli incelemeyi denetledi.

Metropolitan Polis Teşkilatı'nın baş komiserlerinden Alexis Boon şunları söyledi:

Kalbim, bu adamın çok zor zamanlar geçiren ailesiyle. Yaşadıkları trajik kayıptan dolayı kendilerine en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum.

Memurlar işe her gün halkın güvenliğini sağlamak için gidiyor ve bu nedenle, bir kişinin polisle temasından sonra zarar gördüğü herhangi bir olay anlaşılır şekilde endişe vericidir.

Memurlarımız her gün en çetin ve zor durumlardan bazılarıyla karşı karşıya kalıyor, bu nedenle eylemlerinin haklı olarak kamu denetimine tabi tutulması gerektiğinin tamamen farkındalar.

Metropolitan Polis Teşkilatı'nın Mesleki Standartlar Direktörlüğü, bu üzücü olayın ardından derhal Bağımsız Polis Eylemleri Teşkilatı'na başvurdu ve onlar tüm koşulları anlamaya çalışırken biz de onlarla tam işbirliği içinde olacağız.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU