Elon Musk, Twitter'ı almak için kredi çektiği bankalara ne vaat etti?

Kaynaklara göre teknoloji milyarderi, tweet'lerden para kazanma yolları geliştirecek

Elon Musk, Forbes'a göre 246 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin kişisi unvanına sahip (AFP)

Twitter'ı satın almaya karar veren Elon Musk'ın, gereken finansmanı sağlamak için bankalarla yaptığı görüşmeye ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Reuters haber ajansının konu hakkında bilgisi olan üç kaynağa dayandırdığı haberde teknoloji milyarderinin, Twitter CEO'sunu değiştirmeye karar verdiği ve tweet'lerden para kazanma yolları geliştireceği yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla ve SpaceX CEO'sunun hisse başına 54,20 dolar teklif ettiği satış anlaşması pazartesi onaylanmış, böylelikle Musk, sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almıştı.

Musk bu meblağın 21 milyar dolarını kendi cebinden, 12,5 milyar dolarını Tesla hisselerine karşı aldığı marj kredisiyle ve 13 milyar dolarını da finans kuruluşlarından kredi çekerek karşılamaya hazırlanıyor.

Adı açıklanmayan kaynaklar, bankalarla yapılan görüşmede milyarderin sözlerinin, "sağlam bir taahhütten ziyade vizyonuna dayandığını" ifade etti.

İddiaya göre Musk, Twitter'ın brüt kar marjının Facebook gibi şirketlerden çok daha düşük olduğunu ve bu durumun, şirketin maliyetinin düşürülmesini sağlayacak bir alan açtığını savundu.

Musk'ın şirketi devralana kadar herhangi bir kişiyi işten çıkarmayacağı öne sürüldü.

Öte yandan kaynaklardan biri, Musk'ın Twitter için yeni bir CEO belirlediğini söylese de bu isim açıklanmadı. Twitter CEO'luğu görevine kasımda başlayan Parag Agrawal'ın, son imzalar atılana kadar bu koltukta oturması bekleniyor.

Kaynaklar ayrıca Musk'ın, önemli bilgiler içeren ya da viral olan tweet'lerden para kazanmak gibi gelirleri artıracak yeni yollar bulmayı planladığını söylediğini iddia etti. Bu fikirler arasında doğrulanmış hesaplardan atılan tweet'leri kullanmak isteyen internet sitelerinden ücret talep edilmesi var.

Musk'ın, Twitter'da yasal kısıtlamalar dahilinde mümkün olan en özgür kuralları uygulamak istediğini bankalara söylediği de öne sürüldü.

Kaynaklar ayrıca Twitter anlaşmasına katılmak isteyen çok kişi olduğunu ve Musk'ın biriyle ortak olup olmayacağı kararını ilerleyen haftalarda vereceğini ifade etti.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU