Tolga Şardan: Soylu, kendisini eleştiren Jandarma Komutanı'nı görevden aldı

"Komutanın sohbette söylediklerinden bir bölümünü biliyorum. Ancak herhangi bir adli sürece neden olmamak için şimdilik yazmıyorum"

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Soylu'nun, Güneydoğu'da görev yapan bir albayı 'uygulamalarını eleştirdiği için' görevden aldığını iddia etti. Yazıya göre görevden alma, albayın bir sohbette söylediği sözlerim yerel bir siyasetçi tarafından Soylu’ya aktarılmasının ardından gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tolga Şardan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Aldığım bilgiye göre geçen hafta yaşanan gelişme, Güneydoğu'da önemli bir kentimizde görev yapan il jandarma komutanıyla ilgili. Kentteki görevinden önce Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapması nedeniyle gerek Jandarma Genel Komutanlığı, gerekse İçişleri Bakanlığı'nı yakından tanıyan Jandarma Albay, görev yaptığı kentimizde geçtiğimiz günlerde bir dost sohbetinde İçişleri Bakanı Soylu'nun bazı uygulamalarını eleştirdi.

Jandarma Komutanı'nın değerlendirmelerinde açıkça Soylu'yu eleştirmesini dinleyen ve geçmişte Soylu ile birlikte aynı partide bulunan bir yerel siyasetçi, Ankara'ya gelerek sohbette konuşulanları İçişleri Bakanı'na aktardı. Bu gelişme üzerine Soylu, özel kalemi aracılığıyla kendisini eleştiren il jandarma komutanını Ankara'ya çağırdı. Başkente gelen komutan, uzunca bir süre özel kalem müdürlüğünde Soylu'nun kendisiyle görüşmesini bekledi.

Komutanı makamına alan Soylu, kızgın ifadelerle rahatsızlığını aktardı. Kısa süren görüşmenin ardından Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı'na "komutanın görevden alınması" talimatını verdi. Komutanın sohbette söylediklerinden bir bölümünü biliyorum. Ancak herhangi bir adli sürece neden olmamak için şimdilik yazmıyorum. Jandarma Genel Komutanlığı da Bakan Soylu'dan gelen talimat üzerine söz konusu komutanı geçici görevle Ankara'ya çekti.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU