Elon Musk: Optimus robotu Tesla'nın bütün sürücüsüz faaliyetinden daha değerli olacak

"İnsanların bu programın boyutunu ve önemini fark etmemesine şaşırdım"

Elon Musk, Ağustos 2021'de Tesla'nın insansı robotunun maket versiyonuyla sahneye çıkmıştı (Tesla)

Tesla'nın patronu Elon Musk, şirketin insansı robotu Optimus'un nihayetinde sürücüsüz araba işinden "daha değerli" olacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tam otonom sürüş (FSD), Tesla'nın gelişmiş sürücü destek sistemi setine deniyor. Set, elektrikli araca yerleştirilen kameraları ve yapay zeka teknolojisini kullanarak otomatik şerit değiştirme ve yarı otonom navigasyon gibi bazı sürüş görevlerini yerine getiriyor.

Musk, Tesla'nın 2022'nin ilk çeyreğindeki kazançlarıyla ilgili çarşamba günü yapılan görüşmede, şirketin ilk kez geçen yıl ağustosta tanıttığı insansı robotu Optimus üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Milyarder isim, elektrikli araba şirketinin araçları için kullandığı yapay zekanın aynısıyla üretilen robotun yaklaşık 173 cm boyunda, yaklaşık 57 kg ağırlığında olacağını ve "hafif malzemelerden" yapılacağını söylemişti.

Tesla'nın patronu, vücudunun bir yerinde bilgi gösterecek bir ekran taşıyacak bu robotun "mekanik düzeyde", "dostça davranmasının ve insanlar için yaratılan bir dünyada yönünü bulmasının hedeflendiğini" belirtmişti.

Musk, "Esasen, gelecekte fiziksel işler tercih haline gelecek. Yapmak istiyorsanız yapabileceksiniz ama bunları yapmanız gerekmeyecek" demişti.

Çarşamba günkü kazanç görüşmesindeyse Musk, gelecekte robotun şirket için arabalardan daha fazla iş faaliyeti yaratacağına dair "kesin inancını" dile getirdi.
 


Tesla'nın CEO'su, "İnsanların bu programın boyutunu ve önemini fark etmemesine şaşırdım. Algısı açık olanlar ya da dikkatlice dinleyenler, Optimus'un nihayetinde araba işinden, FSD'den daha değerli olacağını anlayacaktır" dedi.

Dünyanın en zengin kişisi, ocakta yaptığı açıklamada da bu robotun Tesla'nın 2022'de geliştirdiği en önemli ürün olduğunu ve şirketin araba işinden "daha büyük önem" taşıdığını söylemişti.

Optimus'un genel amaçlı bir robot olarak hizmet vermek için üretildiğini ancak ilk sürümlerin uygulama alanının fabrikalarla sınırlı olacağını ifade etmişti.

Musk, "Ekonominin temel seviyesinde emeğin yer aldığı düşünülürse, robotların ekonomik bakımdan derin etkileri olacak" demişti.

İnsansı robotun çalışan bir prototipinin bu yıl içinde görücüye çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU