Elon Musk'tan Tesla açıklaması: "Kedi kız şeklinde seks robotları üretebiliriz"

Musk'a göre Mars'a gidiş bileti 100 bin dolar gibi "herkesin karşılayabileceği" bir rakam olacak

Teknoloji milyarderi şu sıralar Twitter'ın tamamını satın almaya çalışıyor (Reuters)

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, iki yılda bir ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen TED konferansının başkanı Chris Anderson'a verdiği röportajda, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Tesla ve SpaceX CEO'sunun ele aldığı konular arasında kişisel yaşantısına dair ayrıntıların yanı sıra, elektrikli otomobil firmasının ürettiği insansı robotlar ve Mars yolculuğu da vardı.

Milyarderin Tesla'nın merakla beklenen insansı robotları için "Kedi kız robotları üretebiliriz" demesi özellikle dikkatleri çekti.

"Seks robotları kaçınılmaz"

Elektrikli otomobil firmasının insansı robotlar geliştireceğini açıklaması, dünya genelinde yankı uyandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021'de yapılan açıklamada Tesla robotlarının insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getireceği ifade edilmişti.

Elektrikli otomobillerde kullanılan teknolojiyle geliştirilen robot prototipleri merakla beklenirken, proje Anderson'ın Musk'la röportajına da konu oldu.

Seks partneri robotların üretilip üretilmeyeceği sorusuna Musk, "Bunlar muhtemelen kaçınılmaz olacak" yanıtını verdi.

"Yani, internetteki takipçilerime kedi kız üreteceğime söz verdim" diyen Musk, şöyle ekledi

Bir robot kedi kız yapabiliriz.

Bu konsept, Kedi kulakları, kuyrukları ve bıyıkları olan kurgusal genç kadın karakterleri ifade ediyor. Kedi kızlar özellikle Japon anime ve mangalarında yaygın görülüyor. 

Musk daha önce de kedi kızlara yönelik tutkusundan bahsetmişti. Milyarder, 2019'da Tesla'daki bir yazılım özelliğini "kedi kızlara doğru atılmış önemli bir adım" diye nitelemişti.

Mars'a gitmek için 100 bin dolar

Röportajda yankı uyandıran bir diğer konu da Mars yolculuğu için Musk'ın önereceği ücret oldu.

Kızıl Gezegen seyahat maliyetinin 100 bin dolara kadar düşebileceğini ima eden milyarder, bu rakamı "herkesin bulabileceği bir para" diye niteledi.

Musk'ın uzay firması, SpaceX'in  2030'larda Kızıl Gezegen'de kendi kendine yeten bir şehir inşa etmeyi planladığı biliniyor. Milyarder, bu plan doğrultusunda çok sayıda insanın Mars'a gitmesi gerekeceğini öngörüyor.

Mars'ta bir şehir inşa etmek için yaklaşık bir milyon insan gerektiğini ve dolayısıyla yolculuğun maliyetinin de düşeceğini söyleyen Musk, sözlerini şöyle sürdürdü:

Diyelim ki Mars'a taşınmak 100 bin dolara mal olacak… Bence neredeyse herkes bu parayı çalışıp biriktirebilir ve sonunda 100 bin dolara sahip olabilir ve isterse Mars'a gidebilir.

"Bir evim bile yok"

Milyarderin aynı röportajda evi olmadığını dile getirmesi ise bu açıklamalarıyla tezat oluşturur nitelikte.

Anderson'a evi olmadığı için iş seyahatlerinde arkadaşlarının yanında kaldığını söyleyn Musk, arkadaşlarının boş odalarını kullandığını dile getirerek gündeme oturmuştu:

Şu anda bir evim bile yok, kelimenin tam anlamıyla arkadaşlarımın evinde kalıyorum.

Elon Musk'ın bu açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan şarkıcı Haluk Levent ise yardım kuruşulu AHBAP'a çağrıda bulunmuştu.
 


Levent ironi yaptığı paylaşımında, gerçekte var olmayan "ahbap_dallas" hesabını ekleyerek, "Haydi Ahbap! Arkadaşımıza ev bulalım" diye yazmıştı.

 

Independent Türkçe, Futurism, Business Insider

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU