Wall Street Kurdu kripto paraya dair fikrini değiştirdi

Ünlü dolandırıcı, kriptocuları jet skiye bindirdi, yat gezisine çıkardı

Belfort, yakın zamana kadar "kripto şüphecisiydi" (Reuters)

"Wall Street Kurdu" diye anılan, dünyaca ünlü dolandırıcı Jordan Belfort, kripto paralara yönelik fikrini değiştirdi.

Kısa süre önce kripto paraları kötüleyen Belfort, artık bu para birimlerini "dijital altın" olarak gördüğünü bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Piyasa dolandırıcılığı ve kara para aklama suçundan 22 ay hapis yatan Belfort, bu ay ABD'nin Miami Beach bölgesindeki evinde bir kripto atölyesi düzenledi ve 9 blok zincir meraklısını ağırladı.

Belfort'un internet sitesinde bu buluşma, "özel tavsiyeler, strateji, ağ oluşturma, endüstri uzmanları ve daha fazlasıyla dolu samimi bir finansal deneyim" diye nitelendi.

Konukların jet ski macerası, yat gezisi ve akşam yemeğinin de dahil olduğu atölyeye katılmak için kişi başı yaklaşık 40 bin dolar ödediği bildirildi.

Katılımcılar arasında Kazakistan'dan bir kripto madencisi ve Idaho merkezli bir şirket sahibi de vardı.

New York Times'a konuşan ve evindeki etkinliğin ayrıntılarını aktaran Belfort, "Bu kriptoların finansın geleceği olduğuna inanıyorum, yani bu şeyleri bilmeniz gerekiyor" ifadelerini kullandı:

Elbette kripto ödeme de kabul edeceğim. Ya Bitcoin ya da Ethereum alacağım.

Kripto ve NFT'lere yoğun bir şekilde yatırım yaptığını söyleyen Belfort, Cryptopunk adlı ünlü NFT koleksiyonuna geçen yıl 423 bin dolar harcamış ve satın aldığı NFT'yi Twitter'da profil fotoğrafı yapmıştı.

Belfort, "nft.com" adlı yeni bir NFT platformunda yatırımcı olduğunu da belirtti.

Öte yandan ünlü dolandırıcı, üç yıl önce bir otomobilde kaydettiği YouTube videosunda Bitcoin'e dair olumsuz görüşlerini dile getirmişti.

"Para kazanmanın, bilgisayarın önünde oturup Bitcoin ticareti yapmaya çalışmaktan çok daha iyi yolları var. Batan bir gemidesiniz" diyen Belfort, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Bu lanet deliliğe kendini kaptırma, çünkü olan bu.

Şu anda fikrini değiştirdiği görülen Belfort, Fortune'a verdiği bir başka röportajda ise Bitcoin'i övdü ve kripto para biriminin 100 bin dolara ulaşacağına inandığını söyledi.

1962'de New York'ta dünyaya gelen Belfort, Amerikan Üniversitesi'nde biyoloji bölümünü bitirmişti. Kariyerine bir komisyoncu olarak başlayan Belfort kısa sürede yükselmiş ve 1990'da Stratton Oakmont adlı komisyonculuk şirketini kurmuştu.

Daha 24 yaşındayken birçok yatırımcıyı dolandıran Belfort, bir anda zengin olmuş ve kendini uyuşturucuya kaptırmıştı. 1998'de dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından hakkında soruşturma açılmış ve yatırımcıların yaklaşık 200 milyon dolar kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle 110 milyon 400 bin dolar para cezası ve 1 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

2007'de The Wolf of Wall Street adıyla otobiyografisini yayımlayan Belfort, 2013 yapımı Para Avcısı'na (The Wolf of the Wall Street) konu olmuştu.
 

1_H_UngF7G48ousUfuU9LDPg (1).jpeg
​​​​​​​Film, Jordan Belfort'un aynı isimli otobiyografik romanından Terence Winter tarafından uyarlanmıştı (Paramount Pictures)


Usta yönetmen Martin Scorsese'nin yönettiği filmde Belfort'u Leonardo DiCaprio canlandırmıştı.
 

Independent Türkçe, New York Times, Fortune, Gizmodo

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU