Steven Seagal'dan Putin'in müttefiklerine: Hepinizi seviyorum

Aksiyon filmlerinde oynayan eski Hollywood yıldızı partidekilere "Hangi şartlar altında olursa olsun beraberiz" diye hitap etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Steven Seagal, 2016'da Kremlin Sarayı'nda bir araya gelmişti (Reuters)

Steven Seagal'ın 70. doğum günü için Moskova'da düzenlenen bir partide Vladimir Putin ve müttefiklerine verdiği desteği yinelediği ortaya çıktı.

Aralarında Kuşatma Altında'nın (Under Siege) da yer aldığı çok sayıda Hollywood aksiyon filminin başrol oyuncusu, 10 Nisan Pazar günü Moskova'daki bir restoranda onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Times gazetesinin haberine göre etkinliğe katılan Putin müttefikleri arasında Putin'in Ukrayna'yı istilasına tepki olarak AB'nin yaptırım listesine alınan Rus devlet televizyonu sunucusu Vladimir Soleviev ve Rus gazeteci Margarita Simonyan da yer aldı.

Twitter'da dolaşan bir videoda, daha önce Putin'e "yaşayan en büyük dünya lideri değilse bile en büyük dünya liderlerinden biri" diyen Seagal'ın odadaki herkese "ailem ve arkadaşlarım" dediği görülüyor.

Seagal yanında çevirmen aracılığıyla İngilizce ekliyor:

Hepinizi seviyorum ve hangi şartlar altında olursa olsun beraberiz.

Seagal'ın Putin'e övgüleri, Rusya'nın Ukrayna'yı istilası 6. haftasına girerken geldi. Martta Fox News Digital'a konuşan Seagal, Rusya ve Ukrayna'yı "tek bir aile" olarak gördüğünü söylemişti.

O dönem "Çoğumuzun Rusya ve Ukrayna'da arkadaşları ve ailesi var" demişti.

Her ikisini de tek bir aile olarak görüyorum ve bunun iki ülkeyi birbirleriyle anlaşmazlığa düşürmek için propagandaya çok büyük miktarlarda para harcayan bir dış gücün eseri olduğuna inanıyorum.

Seagal, "Her iki ülkenin de barış içinde birlikte yaşayabileceğimiz ve gelişebileceğimiz olumlu, barışçıl bir çözüme ulaşması için dua ediyorum" diye ekledi.

2018'de Rusya, Above the Law'da başrol oynayan Seagal'ı ABD'yle ilişkileri geliştirmek için özel elçi olarak atamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Seagal'ın görevinin "kültür, sanat, kamu ve genç değişim projelerinde işbirliği de dahil insani alanda Rusya ile ABD arasındaki ilişkileri kolaylaştırmak" olacağını söylemişti.

Seagal 2017'de, Ukrayna'nın doğusunda Rus isyancılarla Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlenirken Rus vatandaşlığı aldığında Ukrayna eski oyuncunun ülkeye girişini yasaklamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU