Elon Musk, Twitter Genel Merkezi'ni evsiz barınağına çevirme konusunda ciddi olduğunu söyledi

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da milyarderi buna teşvik ediyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Francisco şehrindeki Twitter Genel Merkezi (Reuters)

Elon Musk, Twitter'ın en büyük hissedarı haline geldikten sonra şirketin San Francisco'daki genel merkezini ciddi ciddi evsizler barınağına çevirmeyi düşündüğünü söyledi.

Bu, SpaceX ve Tesla'nın patronunun sosyal medya platformuna ait hisselerin yüzde 9,2'sini satın almasının ardından ortaya attığı son öneri. Musk bunun yanı sıra Twitter'ın premium üyelik hizmetini değiştirmeyi, kripto para dolandırıcılığına karşı sert önlemler almayı ve uygulamaya düzeltme tuşu getirmeyi önermişti.

Musk hafta sonu Twitter'da kullanıcıların aynı fikirde olup olmadıklarını belirtmesine olanak tanıyan bir anketle beraber şu mesajı paylaştı:

Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezini evsizler barınağına dönüştür çünkü nasıl olsa kimse oraya gitmiyor.

Anket silinmeden önce yaklaşık iki milyon katılımcının yüzde 90'ından fazlası "evet" oyu kullandı. Musk daha sonra pazar günü şu tweeti attı:

Bu arada, bu konuda ciddiyim.

Geçen ay Twitter, diğer birkaç teknoloji devinin Kovid pandemisinin başlamasından bu yana benimsediğine benzer bir politika benimseyerek çalışanlarının "sonsuza dek" evlerinden ya da "nerede en üretken ve yaratıcı hissediyorlarsa" oradan çalışabileceğini duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk'ın anketine katılanlardan biri de Musk'tan sonra dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Jeff Bezos'tu. Amazon'un yönetim kurulu başkanı, Seattle'daki genel merkezinin yerleşkesinde 2020'de barınak açan perakende devi gibi Twitter'ın da bir "kısmını" barınak yapması gerektiğini öne sürdü.

Bezos, "Barınak çok iyi sonuçlandı ve gönüllü olmak isteyen çalışanlar için de kolaylık sağlıyor" diye yazdı.

Musk, Twitter yönetim kuruluna katılmaya hazırdı fakat cumartesi yapılması planlanan kurul atamasından hemen önce katılmama kararı almıştı.

Twitter'ın CEO'su Parag Agrawal, Musk'ın kararını Twitter'da paylaştığı notla çalışanlara duyurmuştu.

Agrawal, "Elon'un kurula atanması 9 Nisan itibarıyla resmi olarak yürürlüğe girecekti fakat Elon aynı sabah artık kurula katılmayacağını paylaştı" diye yazmıştı.

Bunun herkes için en iyisi olduğuna inanıyorum. Yönetim kurulumuzda olsun olmasın, hissedarlarımızın fikirlerine her zaman değer verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve kapımız tavsiyeleri için açık olacak.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU