Ankapark'ı işleten şirket iflasını açıkladı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, "Tüm kamu zararları Gökçek’ten tazmin edilmelidir" dedi

2017 yılında görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark projesinin kendisinden sonra kasıtlı olark çürümeye terk edildiğini savunuyor / Fotoğraf: AA

Mustafa Kemal Atatürk'ün şartlı bağışı ihlal edilerek Atatürk Orman Çiftliği'nde inşa edilen ve yapımının 801 milyon dolara mal olduğu açıklanan Ankapark iflas etti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Ankapark'ın iflasının yayımlanmasına ilişkin, “Ankapark'ın kara bir delik olduğunu ve batacağını defalarca söylemiştik. Ankapark'ın iflası malumun ilanıdır. Tüm kamu zararları Gökçek'ten tazmin edilmelidir” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek Başkent'in bütçesini kurutmuştur. Devasa bir kamu zararı vardır ve Atatürk'ün şartlı bağışına ve vasiyetine ihanet edildiği ortadadır. Gökçek Başkente ihanetten yargılanana kadar  peşini bırakmayacağız. Atatürk Orman Çiftliği alanlarında Atatürk'ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı şekilde yapılan Ankapark'ın Başkent'in bütçesinin kara deliği olduğunu, işletilemeyeceğini daha önce de defalarca kamuoyuna açıklamalar yaparak ifade ettik. Ankapark'ın iflasının açılması malumun ilanıdır. Tüm kamu zararları Gökçek'ten tazmin edilmelidir” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

Atatürk Orman Çiftliği'nde Atatürk'ün vasiyetine ve şartlı bağışına aykırı yapılan Ankapark'ın işletene yar olmayacağını da defalarca dile getirdik ve gelinen nokta ortadadır. Gökçek hakkında onlarca kez suç duyurusunda bulunduk

Tahliye davası devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yapım maliyetini 801 milyon dolar olarak açıkladığı  Ankapark hakkında mahkeme 28 Şubat'ta görülen duruşmada bir kez daha erteleme kararı aldı. Parkın işletmecisinin tahliyesi için yeni duruşma tarihi 15 Haziran 2022 olarak belirendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmeyi feshetme kararına karşı işletmeci tarafından açılan dava mahkeme tarafından reddedilmiş, ancak Ankapark'ın tahliyesi konusundaki tedbir kararını kaldırılmamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU