Barış Yarkadaş: AKP’nin kayyım atama planı

"İmamoğlu, son müdahaleden sonra, kamuoyu desteğini en az on kat daha artırdı. Kayyım atanması halinde, İmamoğlu yüzde 70 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilir"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, iktidarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atama planı içerisinde olduğunu öne sürdü.

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında İBB’ye başlatılan “terör teftişi” hakkında yazdı. “AKP’nin büyük bir öfkeyle hedefe koyduğu İmamoğlu, geride kalan süreç içinde çok çeşitli saldırılara hedef oldu” diyen Yarkadaş, son gelişmenin “daha sistematik ve sonuç almaya yönelik” olduğunu ifade etti. Yarkadaş yazısının devamında şunları kaydetti:

AKP de ortaya koydukları iddialardan herhangi bir hukuki sonuç çıkmayacağının farkında… Ancak uzun vadeli planda, İmamoğlu kriminal hale getirilerek yerine bir ‘’oldu bitti’’ ile kayyım atanması planlanıyor. Çünkü AKP Cumhurbaşkanlığı seçimlerine İBB’yi elinde tutarak ve imkanlarını kullanarak girmek istiyor. Kayyım atayabildikleri takdirde, muhalif seçmene “Ne yaparsan yap sana iktidarı vermeyeceğiz’’ mesajı da verilmek isteniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarkadaş, “Peki sonuç ne olur?” diye sordu ve şunları yazdı:

Hukuk devleti, ‘’gerekçe devleti’’dir. Her eylem ve etkinliğin bir ‘’gerekçesi’’ olur. Ortaya bir suçlama atıldığında ya da bir hukuki yaptırım uygulandığında, “gerekçe’’si belirtilir. Diğeri keyfiliktir… O’nun da demokrasi ve hukuk devleti ile ilgisi yoktur. AKP şu sıra hukuk devletinin en temel ilkelerini bir kenara koyup İBB’nin tüm personelini adeta bir yargısız infaza tabi tutuyor. Bunu yaparken de Din Alimleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği hakkında açılmış olan bir davadaki iddiaları ‘’kesinmiş’’ gibi sunuyor. Bu dava dosyası üzerinden ise Ekrem İmamoğlu hedef alınıyor.

"Cumhurbaşkanı seçilir"

İktidarın hesap etmediği bir durum olduğu görüşünü dile getiren Yarkadaş, yazısının ilgili kısmını şu iddia ile tamamladı:

Muhabirlik dönemlerimde, İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takip ederdim. Görevim buydu… İmamoğlu’nu yapılanlar, Erdoğan’a yapılanlarla aynı… Erdoğan da aynı yollardan geçti ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı oldu. İmamoğlu, son müdahaleden sonra, kamuoyu desteğini en az on kat daha artırdı. Kayyım atanması halinde, İmamoğlu yüzde 70 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilir.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU