"Uzaydan para dağıtacağım" diyen Japon milyarderden nefes kesici görüntüler

29,5 milyar TL'lik servete sahip iş insanının videosu 18 binden fazla beğeni aldı

Yusaku Maezawa, uzay yolculuğunda kendisine eşlik edecek 20 yaşlarında bekar bir kadın aradığında dair bir ilan da yayımlamıştı (Reuters)

Japon iş insanı Yusaku Maezawa, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yaptığı yolculuğun ardından nefes kesici bir video yayımladı.

8 Aralık'ta Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılan Rus uzay aracı Soyuz'la UUİ'ye giden Maezawa'ya, Rus kozmonot Alexander Misurkin ve milyarderin sehayatini YouTube kanalı için görüntüleyip yayımlayacak video prodüktörü Yozo Hirano eşlik etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

46 yaşındaki Maezawa, UUİ'ye vardıktan sonra 12 Aralık'ta Twitter hesabından şimdiye dek 18 binden fazla kişinin beğendiği bir video paylaştı.

Videoda UUİ'nin Dünya'nın etrafındaki tam bir yörünge dönüşü hızlandırılmış bir şekilde izlenebiliyor.

ÜÜİ, saatte yaklaşık 27 bin kilometre hızla ilerliyor ve Dünya'nın etrafında 24 saat içinde 16 kez yörüngesini tamamlıyor.

Maezawa'nın videosundaysa UUİ'nin bir yörünge dönüşünü tamamlayışı hızlandırılarak 24 saniyeye sıkıştırıldı.
 


UUİ'de 12 gün geçirip 20 Aralık'ta Dünya'ya dönmesi beklenen Maezawa, yolculuk öncesinde yoğun bir eğitim programına katılmış ve bu yolculuğu "hayallerinin gerçekleşmesi" olarak nitelemişti. Maezawa, uzay istasyonundayken Dünya'dakilere para dağıtacağını da söylemişti.

1998'de sevdiği grupların nadir bulunan CD ve plaklarını sipariş üzerine evden satan Maezawa, daha sonra moda dünyasına girmiş ve 2004'te Japonya'da Zozotown adını verdiği bir çevrimiçi kıyafet satış sitesi kurmuştu.

Forbes dergisinin 2021'de Japonya'nın En Zengin 50 Kişisi listesinde 30. sırada yer alan Maezawa'ın yaklaşık 1,9 milyar dolarlık (yaklaşık 29,5 milyar TL) serveti bulunuyor.

2018'deyse SpaceX CEO'su Elon Musk, 2023'te şirketinin ilk özel müşterisi olarak Maezawa'yı Ay'a göndereceğini bildirmişti.

 



Independent Türkçe, Digital Trends, Forbes

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU