Epstein'in çiftliğini kimse almak istemiyor

"Zorro Çiftliği" diye adlandırılan mülk, bu yıl temmuzda 27,5 milyon dolardan satışa çıkarılmıştı

New Mexico'daki "Zorro Çiftliği" reşit olmayan kızların tacirliğini yaptığı iddia edilen itibarını yitirmiş finansçı Jeffrey Epstein tarafından kullanılıyordu (ABD Adalet Bakanlığı)

Ölen pedofil Jeffrey Epstein'e ait 31 kilometrekarelik çiftliğin hiç alıcısı çıkmadığı bildirildi.

"Zorro Çiftliği" adıyla bilinen New Mexico'daki mülk, itibarını yitirmiş finansör tarafından iddialara göre reşit olmayan kızların ticaretini yapmak için kullanıyordu.

Çiftlikte 2 bin 480 metrekarelik bir malikane, özel birer uçak ve helikopter pisti bulunuyor. Bahse konu mülk, bu yıl temmuzda Epstein'in malvarlığını yönetenler tarafından 27,5 milyon dolara (yaklaşık 380 milyon TL) satışa çıkarılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Post'un salı günü yayımladığı habere göre malvarlığı idaresi, potansiyel alıcılardan teklif gelmediği için 5 aydan biraz daha uzun süredir satışta olan mülke alıcı bulmakta zorlanıyor.

Çiftlikte üç katlı ve 4 yatak odalı bir ana ev, bir kahya konutu ve bir uçak pistiyle hangar gibi ek yapılar var. Haberde ayrıca ahırlar, itfaiye binası ve küçük, taşınabilir çadır benzeri konaklama yeri olan bir yurt bulunduğu da belirtiliyor.

Malvarlığı yöneticileri, Kovid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesiyle mülkün artık alıcı çekeceğini umduklarını söyledi.

Malvarlığını temsil eden Daniel H. Weiner, The New York Post'a, "Satıştan elde edilen gelirin vergiler, alacaklılar ve hak iddiası sahiplerine yapılacak gerekli ödemeler de dahil malvarlığının düzenli idaresi için kullanılması bekleniyor" dedi.

Artık Kovid-19 seyahat kısıtlamaları hafiflemeye başladığına göre bu eşsiz mülk, daha fazla sayıda potansiyel alıcı için daha kolay erişilebilir olmalı.

Malvarlığı yöneticileri temmuzda, satıştan elde edilen gelirin bir kısmının Epstein'in kurbanlarının tazmininde kullanılacağını söylemişti.

Seks ticareti suçlamalarıyla yargılanan Epstein, 2019'da Manhattan'daki bir hapishanede intihar etmişti.

Epstein her ne kadar New Mexico'daki mülkündeki taciz hadiselerinden kaynaklı suçlamalardan dolayı hiç yargılanmasa da mahkeme belgelerinde kurbanların bahse konu mülkte cinsel taciz vakaları yaşandığını öne süren iddiaları yer alıyor.

Epstein'i en şiddetli şekilde suçlayanlar arasında olan Virginia Roberts Giuffre'nin mülkte çekilmiş fotoğrafları var. Roberts, Prens Andrew tarafından taciz edildiğini iddia etmiş ancak Prens bu suçlamayı reddetmişti.

Haberde kurbanların, Epstein'in New Mexico'daki mülkünü kadınları dölleyerek "bebek yapma fabrikasına" dönüştürmek istediği iddiası da yer aldı.

Epstein'in partneri Ghislaine Maxwell, seks ticareti davasında New York'ta yargılanmaya devam ederken bile mülk hâlâ satışta.

Epstein'in Manhattan'daki evi önceki aylarda 51 milyon dolara (yaklaşık 700 milyon TL) satılırken, Palm Beach'teki mülkü de martta 18,5 milyon dolara (yaklaşık 255 milyon TL) alıcı bulmuştu.

Öte yandan Epstein'in malvarlığı yöneticileri onun en kötü şöhretli mülkünün kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor. Virjin Adaları'ndaki kardeş adalar Little ve Great St. James'in Epstein'in iddia edilen uluslararası seks ticareti işinin merkezinde olduğu düşünülüyor.

Virjin Adaları hükümeti bir mahkemeden kontrolün kendisine verilmesini isterken, Epstein'in malvarlığı yöneticileri mağdurlar için bir yardım fonu kurmak amacıyla adaları satmak istediklerini söyleyerek bu talebe itiraz ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU